El Consell avança el toc de queda a les 23 h i reduix les reunions en Nadal a 6 persones

0
320

Les reunions nadalenques es redueixen a un màxim de 6 persones i a dos unitats familiars com a màxim en el mateix habitatge

El toc de queda s’avança a les 23.00 fins al 15 de gener, mentre les nits de Nadal i Cap d’Any començarà a les 00.00

Estes mesures restrictives així com el tancament perimetral s’allargaran fins el 15 de gener de 2021

.
La Comunitat Valenciana quedarà tancada per a totes aquelles persones que no tinguen allí la seua residència habitual. Per exemple, un treballador o un estudiant valencià podrà tornar i passar el Nadal a la seua casa familiar. Però aquells que no residisquen habitualment en la Comunitat es quedaran sense poder viatjar.

Així el Consell ha decidit aquesta mateixa vesprada reduir el nombre de persones que es poden reunir durant aquestes dates, tant en espais públics com tancats. De les 10 persones que s’anaven a permetre en un primer moment ara tan sols podran fer-ho sis. A més ha assenyalat que no es podrà superar les dues unitats familiars en el mateix domicili. També s’ha rebaixat el toc de queda a les 23.00 fins al 15 de gener, per als dies 24 i 31 de desembre s’allarga fins a les 00.00. «És dolorós restringir el Nadal però és el que toca», ha assegurat.

El president, Ximo Puig, ha manifestat que també és necessari aconseguir que les mesures ja implantades, i prolongades fins al pròxim 15 de gener es complisquen. «No val dir, per un no passa res, sí que passa», ha assegurat Puig. Això es tradueix en més controls d’aforaments en locals i controls de mobilitat. En aquest aspecte l’executiu valencià ha establit un tancament perimetral de tota la Comunitat Valenciana fins al 15 de gener.»Ningú pot entrar ni eixir de la Comunitat Valenciana si no és per a tornar al domicili habitual», ha assegurat Ximo Puig.

Aquestes mesures es prenen després que l’executiu central donara carta blanca a les comunitats autònomes perquè endurisquen les mesures per al nadal. El Ministre de Sanitat la va informar ahir que hi ha huit comunitats on l’augment de la incidència acumulada és elevat, la Comunitat Valenciana està entre aqueixes huit. Aquest dimarts la incidència acumulada en el territori valencià és hui de 254 casos per cada 100.000 habitants, per damunt de la mitjana nacional que se situa en els 207. Puig ha assenyalat de la incidència acumulada s’ha disparat un 27% en l’última setmana.