La DANA de novembre marca les prioritats pressupostàries dels veïns de l’Alcúdia

0
243
  • El veïnat alcudià tenia fins a les 12 d’esta passada nit per a votar les propostes
  • La DANA de Novembre ha marcat clarament les prioritats. La proposta més votada ha sigut la millora del clavegueram per tal d’evitar inundacions

La tercera fase del procés L’Alcúdia decideix, Pressupostos participatius 2021 acabava a les 12 de la nit de dimats 15 de desembre. Fins a eixe moment, la ciutadania de l’Alcúdia ha pogut escollir quines seran les inversions prioritàries per a l’Ajuntament en 2021, fins que s’acaben els fons destinats, el 50% de la partida d’inversions del pressupost 2021, que està enllestint-se i s’aprovarà en l’últim plenari de l’any

D’altres anys les opcions més votades eren millores als voltants dels centres educatius, o instal·lacions d’oci Juvenil, enguany i després de l’episodi de pluges del mes de novembre, la ciutadania ha  optat per millorar la seguretat del municipi. La proposta més popular, amb 261 vots, ha sigut  L’ESTUDI I MILLORA DE LA XARXA DEL CLAVEGUERAM, PER TAL D’EVITAR INUNDACIONS. L’execució d’esta proposta  consistirà a fer la topografia completa de la xarxa de clavegueram y  redactar un pla director d’inversions per millorar l’eficiència de la xarxa. Paral·lelament, s’estudiarà també el drenatge d’aigua en superfície, amb l’elaboració d’un model bidimensional de tots els carrers del poble que , que determine cotes d’inundabilitat i un pla director d’inversions per reduir-les o eliminar-les.

La segona, amb 213 vots, també d’alguna manera està relacionada amb l’experiència de 2020. La necessitat de evolucionar cap a una educació en línia ha fet  paleses les necessitats dels centres  en qüestions telemàtiques.  Així la segona posició en les necessitats per a la ciutadania és LA MILLORA DE L’INFRASTRUCTURA ACCÉS A INTERNET DELS CENTRES ESCOLARS. Consistirà a la realització d’un estudi de la capacitat d’accés a internet i de la xarxa interna dels centres i implantació de les infraestructures necessàries per garantir un accés de qualitat a l’alumnat en un entorn de treball sobre dispositius electrònics per a tots els centres educatius de l’Alcúdia.

La tercera proposta, amb 130 vots, ha sigut   el MANTENIMENT DE LA CASA DE LA MÚSICA. MANTENIMENT: FINESTRES, FILTRACIONS, NOU SOL. Actuacions de manteniment i millora de l’edifici de la Casa de la Música que contemplen la substitució i renovació d’elements antics, com ara finestres, filtracions o sols d’algunes zones.

La quarta, amb 125 vots, ha sigut  la continuació del treball de MILLORA D’ACCESSIBILITAT  DELS CARRERS I PACIFICACIÓ DEL TRÀNSIT. La número 5, amb 120 vots ha sigut la Instal·lació de SÒL DE CAUTXÚ PER AL GIMNÀS DEL CEIP BATALLAR i la sisena instal·lar elements per a la pràctica de CALISTÈNIA, al recinte de l’Skate Parc.