El betlem del MUMA ja es troba enguany al Pla de Barber

0
271

Un any més, però este marcat en part per la situació que travessem, s’ha muntat el Betlem en les muntanyes d’Alzira.

 

Fins fa uns dies, tot presagiava que el Betlem no es podria instal·lar en el que seria la seua XXII edició, per a evitar la trobada de senderistes i la possibilitat de propagació de contagis tan prop de les festes nadalenques.

 

No obstant, per a no trencar la tradició, es va optar per buscar diferents alternatives. Així, per un costat, en compte d’ubicar-lo en el lloc que tocava enguany, en la Creu del Cardenal, ja que una part del recorregut es fa per senda estreta, amb el consegüent creuament de senderistes uns de pujada i altres de baixada, a més a més de ser un cim reduït, sense a penes espai per al distanciament, va condicionar que a priori es descartara.

 

«Tot i que la visita al Betlem contribuiria a incrementar les visites al Paratge de la Murta, de per si ja molt saturada, es va consultar la idoneïtat de muntar el Betlem en el Paratge de la Casella, per buscar un lloc més ample i de fàcil accés per pista forestal, més recomanable esta opció que per les sendes de La Murta», segona la regidora de Patrimoni Cultural, Isabel Aguilar.

 

S’acordà per tant, no fer enguany convocatòria i ubicar-lo en el Pla del Barber, una vall molt accessible per via ampla, col·locant-lo al costat de la Font del Barber, on estarà fins al diumenge 10 de gener de 2021 a l’espera de tots i totes els que vulguen pujar a contemplar-lo.

 

Per a evitar manipular el llibre de visites s’ha habilitat uns enllaços per a pujar a les xarxes socials fotos i comentaris de la visita a través de les etiquetes:

#AlziraBetlem2020#AlziraUnRiuDePatrimoni.

Cal ressenyar que el Centre Excursionista d’Alzira, que va iniciar esta tradició, va estar fent-ho des de 1959 fins al 1978, amb un total de 19 anys, tres menys dels que ja està portant-ho a terme el Museu Municipal. El període d’interrupció entre l’última pujada del Centre Excursionista en 1977 i la primera que va fer el Museu recuperant esta activitat en 1999 va ser de 22 anys, els mateixos que enguany es complixen d’esta segona i ja veterana etapa (1999-2020).