La Generalitat dignificarà el Torretxó Baix amb vivendes biosaludables

0
265
Zona baixa del Torretxó que es pretén integrar amb la resta de la ciutat

La conselleria d’Habitatge té previst «dignificar» la part baixa del Torretxó amb la construcció d’un parc de vivendes «biosaludables» a partir de l’any 2022 que participaran en el concurs d’idees Europarm 16, al que desenes d’equips d’arquitectura presentaran projectes. «Es tracta d’un projecte de regeneració urbana que ajudarà a cosir la ciutat d’Alzira amb el Torretxó», segons ha anunciat este migdia el conseller i vicepresident segons del Consell Ruben Martinez Dalmau.

El conseller ha anunciat, a més, una inversió d’1,5 milions d’euros en la rehabilitació integral de la Plaça de la Ribera, així com de 50 vivendes; «s’enderrocarà un bloc d’habitatges, dignificarem la resta i habilitarem baixos per a vivendes», segons Martinez. La previsió és licitar les obres en el primer trimestre del pròxim any i poder iniciar-les a l’estiu de 2021.

A més la conselleria d’Habitatge ha adquirit un edifici amb 8 vivendes a la Plaça de Germanies de la capital de la comarca que ocuparan, en breu, 8 famílies de distints perfils amb lloguer social. «Es tracta de vivendes de qualitat i en molt bon estat per a què les famílies amb escasos recursos visquen en condicions dignes. Este immoble, que va patir la crisi econòmica sorgida l’any 2008, no ha sigut ocupat fins ara.

Ruben Martinez també ha anunciat l’obertura d’un Oficina Xaloc, el pròxim any a Alzira, davant l’elevada demanda de vivendes socials per part dels alzirenys.

L’alcalde, Diego Gómez, ha subratllat la «importància que té per a nosaltres que la conselleria done vitalitat a la nostra ciutat amb estos projectes».

Gómez ha anunciat la ubicació d’un Punt de Trobada Familiar en els baixos de la finca de la plaça Germanies adquirida per la Generalitat.