No hi haurà vaga en els magatzems de cítrics en cedir la patronal

0
372

La patronal i els sindicats presents en la negociació del conveni de manipulat de cítrics han aconseguit un preacord i al voltant de 35.000 treballadores (fonamentalment) dels magatzems de la Comunitat no aniran a la vaga a partir d’este dilluns dilluns.

El preacord, signat en la seu de la Conselleria d’Agricultura, recull, com a principal punt, que la jornada passarà a ser de 8 hores i de dilluns a divendres. D’aquesta forma, el conveni per als pròxims quatre anys (finalitzarà al setembre de 2024) inclou la principal reivindicació de CCOO i UGT.

Augment salarial de l’1% des d’aquest mes

Així mateix, l’acord aconseguit recull un increment salarial de l’1% per a cadascun dels quatre anys de vigència. Encara que el conveni té caràcter retroactiu des del passat 1 de setembre, aquesta clàusula, i la resta de les econòmiques, fan efecte des del passat 1 de desembre. L’altre punt econòmic suposa un lleuger augment de les hores extraordinàries (en una mica més d’un 5%), fins a suposar un 25% més que el cost de l’hora ordinària. Així mateix, es milloren les condicions per a la categoria d’encaixadora sense experiència, per a superar la qual a partir d’ara no es necessiten tindre 30 jornades, sinó que compten amb 30 dies donada d’alta en la Seguretat Social.