Alzira candidata albergar un gran centre logístic de l’Exèrcit de Terra

0
268

El Ministeri de Defensa té previst invertir 350 milions i crear 1.600 llocs de treball

Alzira ha proposat ubicar-lo en 50 hectàrees de l’antic PAI de la Garrofera

Diego Gómez: «Suposaria una inversió importantíssima semblant a la Ford del segle XXI»

L’Ajuntament d’Alzira ha presentat al Ministeri de Defensa la seua candidatura per albergar una gran  base logística, amb un destacament de 500 militars, en la que s’invertiran 350 milions d’euros i proporcionaria uns 1.600 llocs de treball.

El govern local ha proposat ubicar el futur centre logístic en 50 hectàrees de l’antic PAI de la Garrofera, que proposava la construcció de 3.000 vivendes i un camp de golf en esta partida del terme d’Alzira.

Esta iniciativa de Defensa pertany al Pla COLCE (Concentració d’Órgans Logístics Centrals de l’Exèrcit), amb el que pretén concentrar, en una ubicació, les actuals instal.lacions repartides per les províncies de Madrid, Guadalajar, Córdoba, Segovia i Valladolid, concentració que permetria estalviar al voltant de 16 milions d’euros anuals.

Ubicació molt interesant

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha declarat hui en l’informatiu d’À Punt de la televisió autonòmica, que al Ministeri de Defensa «li ha semblat esta ubicació un lloc molt interesant, en situar-se a 1 km de l’autovia A-7 i molt prop de València.

Gómez ha afegit que «es tracta d’una inversió importantíssima, que permetria recuperar la vitalitat d’esta zona de la comarca i que crearia uns 1.400 proveïdors de serveis i suministres». Fins i tot la primera autoritat local considera que este projecte del Ministeri de Defensa suposaria per a Alzira i la Ribera Alta «la Ford del segle XXI».

Alzira tindrà la competència de capitals com Jaén, Toledo i Segovia que també aspiren a albergar esta gran base logística, actualment en fase d’estudi, que podria estar a punt per a l’any 2025.

Riberaexpress