Gabriela Bravo endarrerix el Palau de Justícia d’Alzira per quart any consecutiu

0
382
El Degà Agustin Ferrer junt a distints membres de la Junta del Col.legi d’Advocats

La conselleria de Justícia ha endarrerit, un any més i van quatre, l’inici de la construcció del Palau de Justícia d’Alzira, una antiga aspiració dels advocats d’este partit judicial, que aspiren a reunir en un edifici els set jutjats repartits en dos seus.

La primera vegada que la consellera, Gabriela Bravo, anuncià este quasi etern projecte, va ser l’any 2016; «aquest projecte és una prioritat del Consell i s’inclourà als pressupostos del 2017, ja que es tracta d’un dels partits judicials més grans de la Comunitat Valenciana que seguix sense comptar amb un edifici judicial propi».

Passem a l’any 2018 quan el 16 d’octubre es formalitzava el contracte per a la redacció del projecte i direcció d’obres de construcció del Palau, concretament al contratista, Investigació i Control de Qualitat, SAU. Milla, Mira i Navarro Arquitectes, SL. Unió Temporal d’Empreses, amb un import o cànon d’adjudicació total de 314.025,71 €, IVA inclòs.

En 2019 la conselleria habilitava una partida de 116.000€ para el Palau, quantitat que el degà del Col.legi d’Advocats d’Alzira, Agustin Ferrer, considerava «ridícula, perquè no permetrà la construcció de la nova seu judicial fins al 2021». Mentre l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, lamentava que la consellera, «ens ha endarrerit la construcció un any respecte a les previsions».

Errada en els pressupostos de 2021

Ara en els pressupostos de la Generalitat de l’exercici 2021 la conselleria de Justícia ha comés una errada, que, sembla, serà subsanada amb la presentació d’una esmena per part del Grup Parlamentari Socialista.El document recull un cost total estimat del Palau de Justícia de 3,6 milions, distribuïts en tres anualitats; 200.000€ per al 2021 i 1,6 milions tant per al 2022 com per al 2023. Quan des de la mateixa conselleria s’ha estimat la inversió en més de 16 milions d’euros.

Recels

Així l’esmena contempla una partida de 372.000€ per al pròxim any, 7,9 milions per al 2022 i 7,8 per al 2023. Les noves previsions del projecte apunten a que es licitarà la construcció del Palau al llarg de 2021 «perquè pugen començar les obres a finals del pròxim any», segons l’alcalde.

Per la seua part Ferrer també es mostrava hui crític amb els endarreriments de l’obra; «la futura seu judicial va dilatant-se en el temps i fins l’any 2024 no podrem ocupar les noves instal.lacions», que es construiran en l’avinguda Luis Suñer entre el col.legi Alborxí i la locomotora. Per cert la consellera visitarà Alzira el pròxim dijous sembla que amb l’objectiu de presentar el desitjat projecte del Palau de Justícia.

Riberaexpress