Alzira puja fins els 293 casos/100.000 ha durant la última setmana

0
438

Es mantenen les xifres per baix dels 300 casos per cada 100.000 habitants

  • A l’espera de les dades dels pròxims dies, que indicaran l’evolució després del pont i marcaran el Nadal

 

Com cada dijous, hui ha tingut lloc la reunió telemàtica amb Salut Pública per a l’actualització de les dades dels últims 7 dies. En el cas d’Alzira les xifres indiquen una lleugera pujada de casos, hem passat de 243 a 293 casos per cada 100.000 habitants. A més, en els últims tres dies hi ha 17 positius (35 la setmana passada), i en total tenim 134 casos actius.

 

“Esta setmana tenim dades lleugerament més altes, encara per baix del 300 casos, però cal ser molt cautelosos de cara als pròxims dies i complir les normes. Evitem l’acumulació de persones i els llocs tancats, són preferibles les activitats a l’aire lliure i reduir la mobilitat a l’estrictament necessari” ha insistit l’alcalde Diego Gómez.

 

Per la seua banda la regidora de Sanitat, Gemma Alós, ha explicat que “Encara no tenim dades que es corresponguen amb la incidència del passat pont, ho tindrem en els pròxims dies i en eixe moment sabrem com respondre al Nadal. En eixe sentit des del departament de salut s’està treballant en una campanya conjunta per a conscienciar del seguiment de les normes en estes festes”.

Recuperació de serveis municipals

Recordem que l’ajuntament ahir, anunciava en un ban la recuperació dels serveis municipals següents:

  • Reobertura de parcs, jardins i zones de joc infantil.
  • Reobertura de les instal·lacions esportives, amb l’aforament indicat per la conselleria.
  • Recuperació de l’activitat a la Biblioteca i als tallers de joventut i d’arts plàstiques de la Casa de la Cultura.
  • Estan permeses les activitats culturals amb l’aforament indicat per conselleria.
  • Per tal d’acudir a les dependències municipals cal demanar cita prèvia.

 

MESURES AUTONÒMIQUES

En relació a les festes de Nadal, s’ha de seguir el Decret 19/2020 de 5 de desembre en el qual s’indiquen mesures sobre la:

  • Limitació d’entrada i eixida de la Comunitat Valenciana, excepte per desplaçament a llocs de residència de familiars, els dies 23, 24, 25, 31 de desembre i l’1 de gener.
  • Limitació de circulació en horari nocturn fins a les 00 h excepte les nits del 24 al 25 de desembre, 25 al 26 i 31 a l’1, en les quals la restricció s’amplia fins a la 1.30 h.
  • Limitació de grups de 6 persones, excepte els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i l’1 de gener, en els que s’amplia a 10 persones.

 

En relació a les mesures autonòmiques, vigents fins al 15 de gener, s’ha de seguir la resolució de 5 de desembre de 2020 de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

 

Resum mesures autonòmiques

 

Detall de les mesures estatals