Alzira obri altra finestra al Xúquer en la Ciutat Esportiva

0
170

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer ha culminat la primera fase de l’eliminació de la invasora canya junt el Xúquer a l’altura de la Ciutat Esportiva, per recuperar l’antiga fisonomia del riu, amb espècies característiques del bosc de ribera.

Esta tasca, que tindrà continuitat durant el 2021 permet obrir el Xúquer als veïns d’Alzira, en este tram, especialment als esportistes que corren o caminen pel circuit de cros. L’obertura hui de les instal.lacions esportives ha permés descobrir esta nova finestra davant el Desvastador a escasa distància del pont groc o de Mc Donald.

Però el principal objectiu d’Alzira i del Consorci de la Ribera es convertir la vorera del riu en un atractiu turístic i també en una mobilitat alternativa perqué senderistes i turistes puguen gaudir del magnífic paisatge.

Una malla negra específica cobrix la vorera del riu on creixia la canya, es calcula que en any i mig s’hauran podrit les seues arrels i estarà la terra en condicions de ser repoblada amb espècies autòctones per recuperar el seu ecosistema.

Parc fluvial entre ponts

El departament de Medi Ambient té previst convertir l’espai que separa els dos ponts alzirenys, «en un parc fluvial que amplie la integració del Xúquer en la ciutat»,

I el Consorci i la Mancomunitat de la Ribera Alta pretenen aconseguir més subvencions de la Diputació i la Confederació per poder arribar, en breu termini, a Algemesí i Albalat de la Ribera seguint la vorera del principa riu dels valencians.

Encara que a llarg termini aposten pel Camí Natural del Xúquer, un projecte del Ministeri de Medi Ambient que pretén recorrer els prop de 500 km que hi ha entre el seu naiximent, a Conca, fins la desembocadura en Cullera.

Riberaexpress