L’Hospital d’Alzira adquirix una refrigeradora d’última generació menys contaminant

0
194

Amb una inversió de quasi 200.000 euros

 

  • El nou equip estalviarà més de 291.000 Quilowatts hora (kWh) a l’any de consum elèctric amb una disminució d’almenys 78 tones de CO2 emeses a l’atmosfera.

 

  • La reducció del consum d’energia elèctrica reportarà un estalvi estimat de 37.000 euros anuals.

 

 

Alzira (04.12.20). L’Hospital Universitari de la Ribera ha adquirit una nova refrigeradora d’última generació per a la climatització dels seus espais que aportarà estalvi econòmic, donada la seua alta eficiència, i importants beneficis mediambientals.

 

Esta nova màquina suposa una inversió de 198.349 euros i substitueix a un equip antic, instal·lat en la inauguració del centre fa ara més de 20 anys.

 

El nou equip de producció de fred, de condensació per aire, té una potència frigorífica de 1.016 kW, amb una alta fiabilitat de funcionament, en ser un dels models amb una de les tecnologies més avançades del mercat.

 

A causa de les seues prestacions i major rendiment, la nova refrigeradora permetrà una disminució estimada del consum elèctric d’uns 291.000 Quilowatts hora (kWh) (un 20%) que suposen un estalvi econòmic estimat de 37.0000 euros anuals. Això implica que el seu període d’amortització serà inferior als 6 anys, amb els consegüents beneficis econòmics ja que la seua vida útil s’estima per damunt dels 15 anys.

 

Doble benefici ambiental

 

La nova instal·lació aporta a més un doble benefici ambiental. D’una banda, s’estima una disminució anual d’unes 78 tones d’emissions de CO₂ a l’atmosfera conseqüència de la reducció del consum d’energia elèctrica i d’altra banda utilitza per a la seua producció de fred el gas refrigerant 1234ZE, un dels més avançats del mercat, amb un mínim impacte ambiental.

 

Com ha explicat José Miguel Valls, Cap d’Enginyeria i Manteniment del Departament de Salut de la Ribera, “la nova refrigeradora permetrà mantindre el confort i les condicions òptimes de climatització per al treball dels professionals i l’atenció als pacients amb importants beneficis econòmics i ambientals per a l’hospital gràcies a la seua major eficiència i tecnologies emprades”.

 

La nova instal·lació s’emmarca dins del pla de renovació d’equips i infraestructures que està duent a terme el Departament des del seu pas a la gestió pública.

 

Per a Liliana Fuster, gerent del Departament de la Ribera, “esta nova refrigeradora és un exemple de la nostra filosofia d’invertir en tecnologia i maquinària avançades, que siguen respectuoses amb el medi ambient i, sempre que siga possible, que porten associades un estalvi de costos per la seua major eficiència”