Tècnics d’Alzira i d’Aigües de València projecten evitar els desbordaments del Fosc

0
201

Tècnics de l’Ajuntament d’Alzira i de l’empresa concessionària Aigües  de Valencia treballen des de esta setmana en l’elaboració d’un projecte destinat a resoldre la problemàtica que genera en els barris pròxims els desbordaments dels barrancs Fosc i Estrella.

Els primers treballs els encetaran este dijous en el que introduiran una càmera en el clavegueram dels barris més afectats per les inundacions per tal de comprovar els possibles residus per l’entrada del fang procedent de les terres transformades pròximes als dos barrancs. El video il.lustrarà a l’equip d’experts sobre l’estat dels col.lectors després de les inundacions dels passats 5 i 27 de novembre.

Tot seguit analitzaran «les possibles influències de la velocitat de les escorrenties i de les recents transformacions agràries», segons el regidor de Serveis Urbans, Fernando Pascual.

L’equip de govern pretén que els tècnics municipals i d’Aigües de Valencia «posen damunt la taula les solucions», com la forma de canalitzar les aigües procedents dels barrancs Estrella i Fosc i si «cal o no instal.lar unes comportes per evitar l’entrada dels pluvials en el clavegueram».

Serien mesures provisionals fins que es construïsca el canal interceptor que recollirà les aigües pluvials procedents dels quatre barrancs que desemboquen en el camí dels Pescadors.

Pascual ha deixat ben clar a Riberaexpress la «necessitat de comptar amb el pertinent informe dels tècnics per tal d’evitar que les pluges torrencials entren en el poble».