El PP de la Ribera Alta considera «poc equitatiu» el pressupost de la Generalitat

0
123

Els populars de la Ribera Alta contemplen amb sorpresa la proposta de pressupostos de la Generalitat Valenciana amb un repartiment poc equitatiu.


El PP de la Ribera observen amb sorpresa la sequera inversora en la comarca de la Ribera Alta, 22 municipis de la Ribera no obtindran cap mena d’inversió directa nominativa.

Els populars de la Ribera Alta lamentem que els pressupostos presentats per al seu debat en les Corts no s’ajusten a les necessitats reals de la comarca, no es produeix el repartiment equitatiu dels fons, més aviat respon a un clar criteri polític, excloent de les inversions nominatives a 22 dels 35 municipis de la Ribera. Cap municipi popular rep inversions nominatives.


És un absurd que després de patir els efectes de dos episodis de pluges consecutius i inundacions en les poblacions riberenques, el govern del Botànic no tinga sensibilitat per a realitzar inversions i disminuir el risc d’inundacions a la comarca. Benifaió, una de les poblacions que encara està intentant recuperar la normalitat, només té una aportació nominal en els pressupostos en el programa “Atenció primària de caràcter bàsic


Sectors fonamentals per a minimitzar els riscos per precipitacions torrencials es queden fora de la voluntat inversora de la Generalitat, encara que al llarg del temps es demostre que municipis com Alzira estiguen encara a la mercè dels efectes de la pluja. No trobem partides destinades a millorar la xarxa d’evacuació de pluvials o del clavegueram, ni inversions per a la contenció laminar en episodis de pluges torrencials.


Les partides d’Educació i Esports queden en un epígraf global, sense aportacions nominals als municipis, és per això que dependran de la capacitat de gestió de les entitats locals per a fer front al programa EDIFICANT, ja que en aquest programa es permet cedir temporalment les competències de gestió i construcció als Ajuntaments, sent aquests els que sol·liciten les actuacions a la Conselleria d’Educació, sent així molts Ajuntaments no podran solucionar els tràmits previs a les obres, des de la redacció de projectes bàsics i d’execució per manca de personal.


Són xifres de vergonya que no contemplen les demandes dels veïns de la comarca, amb escasses inversions en la xarxa ferroviària que vertebra la Ribera i ens enllaça amb València ciutat a través de les línies C1 i C2, i sense tindre en compte demandes històriques com la seu dels jutjats d’Alzira amb un pressupost de construcció de 3,6 milions d’euros i tan sols es destinen 370.000 euros.


És per això que els populars de la Ribera hem remés a les Corts una bateria d’iniciatives que, a més d’aquestes propostes, contemplen inversions en el teixit productiu i comercial, en el sector agrícola i en propostes de prevenció d’incendis amb programes de recuperació de les zones boscoses afectades.
És indignant que aquesta apagada inversora en la Ribera compte amb el beneplàcit del PSPV-PSOE i Compromís de la comarca que han descartat l’eliminació dels punts negres de CV-50 en la Ribera, com a reivindicacions pròpies, sent els trams més perillosos els que discorren per L’Alcudia, Carlet, Benimuslem i els punts conflictius de Montroi.


Mentre tot aquest contrasentit es produeix, i quasi finalitzant l’any, l’execució de les partides es troba sota mínims, la Conselleria d’Agricultura porta executat tan sols el 43% del seu pressupost amb la necessitat de suports que requereix el sector primari. Mentre en els pressupostos per al 2021 s’incrementa la partida destinada a alts càrrecs i assessors.

 

Antonio F. Saá Carrasco