Contra el vandalisme d’alguns cotxers / La Ribera en Bici

0
589

Hem patit una altra DANA i una altra vegada trobem cotxes aparcats per damunt de les voreres i fins i tot per damunt l’herba dels escassos jardinets que en tenim a Alzira…

Els que ho fan són pocs, menys del 1%, però s’apoderen de les voreres dels parcs i esclafen parterres com el de la Plaça dels Herois de Mauthausen, cosa què no hi ha dret i que es pot catal·logar directament de vandalisme. I no tenen excusa perquè hi ha zones altes, com el carrer Alfons Rovira o Gregori Furió i d’altres, que estan mig buides i els caben molts més vehicles dels que se’n pugen a voreres i jardins.

Açò de les DANA no ha fet més que començar i no podem deixar que els irrespectuosos s’acostumen a furtar als vianants les voreres i a esclafar l’herba dels jardinets. Així doncs, demanem a l’Ajuntament. que fique multes per mal aparcament i envie la grua perquè s’enduga els que més molesten i els que esclafen la gespa.

I aquests problemes no els van a resoldre més canalitzacions, òbviament cal obrir els barrancs que s’han tancat anys enrere, però la causa final de que tinguem cada vegada més plogudes torrencials i més inundacions és l’emergència climàtica que ja tenim damunt i de la qual venim avisant (infructuosament) des de fa molts anys. En altres llocs estan fundint-se les masses de gel, augmentant el huracans, multiplicant-se els incendis forestals, pujant el nivell del mar i ací augmenten les plogudes torrencials, l’erosió i les innundacions; són conseqüències del que li estem fent al planeta, sobretot durant les darreres dècades.

No hi ha volta de fulla: quan més combustibles fóssils cremem (ací principalment en els autos), més gasos d’efecte hivernacle enviem a l’atmosfera, més energia reté aquesta i per tant més pugen les temperatures, amb el qual tots els fenomens meteorològics extrems són més freqüents i més destructius… Per tant, si realment vols evitar que cada volta hi haja més i pitjors inundacions, has d’utilitzar molt menys el teu automòbil, sols per a allò realment imprescindible.

I una altra cosa, es va a demanar danys i perjuís als propietaris de les finques que per estar pelades, sense cap protecció vegetal ni un abancalament adequat, ens han aterrat el barri de l’Alquenència i probablement les clavegueres de la zona?

La Ribera en Bici