Diego Gómez: «El canal ha complit la seua funció d’abocar les aigües dels barrancs al Casella»

0
181

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha tornat a reforçar el paper del canal de les Basses durant els episodis de pluges i en el csa d’ahir ha assenyalat «ha tornat a complir la seua funció d’abocar les aigües dels quatre barrancs al Casella».

En esta ocasió no es tancaren les seues comportes, donat que el nivell màxim al que arribà el barranc de la Casella ha estat de «dos metres d’altura», quan es solen tancar a partir de 3,5 metres.

Gómez reconegué que l’aigua barrejada amb el fang procedent de les transformacions agràries «s’ha passejat pels barris més pròxims» en desbordar-se, de nou, el barranc Fosc ahir per la vesprada.

I és que ahir caigueren en poques hores un total de 95 l/m2 a l’estació ubicada al parc de l’Alquenència, junt als 81 l/m2 de la Murta i els 57 l/m2 registrats a la Casella.

També es desbordà el barranc de la Murta tallant la carretera d’Albalat a l’altura del polígon industrial.

El segon canal

La primera autoritat local ha tornat a reivindicar la construcció del segon canal interceptor que arreplegue les aigües dels barrancs Estrella, Fosc, Gracia Maria i Arena eivtant així que arriben als barris més pròxims.

La corporació aprovà durant el plenari d’esta setmana, presentar una esmena als pressupostos de la Generalitat perquè incloguen una partida d’un milió d’euros per a la segona fase del canal.

La pluja s’ha moderat al llarg d’esta matinada a Alzira on l’estació de l’Alquenència ha recollit fins les 10 del matí al voltant de 23 l/m2.