Alzira agilitza la instal.lació d’unes comportes en el Fosc perquè no s’inunde l’Alquenència

0
236
L’últim tram del barranc Estrella que arrossega la terra cap al camí dels Pescadors
El barranc Estrella junt a la finca que está sent actualment transformada

El govern d’Alzira introduirà una modificació en els pressupostos municipals de 2021 que s’aprovaran la pròxima setmana, per tal de poder instal.lar unes comportes en el barranc Fosc que eviten el seu desbordament i la inundació dels barris de l’Alquenència, Nova Alzira i Venècia com ha ocorregut dols voltes durant este mes.

L’Ajuntament havia demanat una ajuda de 80.000 euros al ministeri, però la urgència propiciada per les, cada vegada més freqüents inundacions, ha provocat que agilitze esta instal.lació, que serà provisional, fins que estiga construït el segon canal interceptor dels quatre barrancs que desemboquen en el camí dels Pescadors.

Projecte d’Aguas de Valencia

El projecte de les comportes ha sigut redactat pels tècnics de l’empresa Aguas de Valencia, però falta la supervisió dels experts municipals, qüestió prevista per a la pròxima setmana, per tal de poder instal.lar-les en breu.

A les comportes caldrà afegir un mur que eleve l’últim tram del barranc Estrella que desemboca en el camí dels Pescadors i que incrementa el cabal en la confluència amb el Fosc. D’esta forma quedaria anul.lada l’entrada des de la urbanització Hort de Galvanyón, concretament pel carrer Pintor Enric Solbes.

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i el responsable municipal d’Obres i Serveis Urbans, Fernando Pascual, han comprovat hui que la finca que es troba ara en periode de transformació junt al darrer tram del barranc Estrella «és la que proporciona la major part de la terra que amb l’aigua de les escorrenties ompli de fang les barriades més pròximes».

Les comportes encaminaran les escorrenties d’estos dos barrancs cap al canal de les Basses, pel camí dels Pescadors, en lloc de desembocar en el clavegueram de la ciutat, que sol ser insuficient per absorbir els pluvials procedents dels dos barrancs quan els registres superen els 60 l/m2, com va ocòrrer ahir i el passat dia 5 de novembre.

Esmenes

El canal interceptor està previst que arranque en esta zona de forma paral.lela al camí dels Pescadors per desembocar en la redona de la CV-50 on naix l’actual tram que desemboca en el Casella davall el control d’unes comportes.

El consistori local presentà el passat dijous una esmena als pressupostos de la Generalitat 2021, poc abans de culminar el termini per a la presentació d’al.legacions, per tal d’incorporar una partida d’un milió d’euros per a la construcció de la nova infraestructura que recollirà les aigües pluvials dels quatre barrancs.

Fins i tot, l’equip de govern ha presentant altra esmena semblant als Pressupostos Generals de l’Estat 2021, via Senat.

Riberaexpress