22 o 23 jugadors en cada partit de futbol? / Maria José Bartolomé

0
273
                                            
 
Respirem fondo i pensem en la pregunta. Segur que la reposta és: 22, clar que 22 i l´àrbitre, que no juga, però que controla que es vagen a complir les normes, emparat per la normativa vigent.
Però si pensem un poc més, estic completament convençuda, que en trovarem un altre o una altra que, juga junt als nostres fills i filles cada dissabte o diumenge, i que està a la banqueta a cada entrenament, dues o tres dies per setmana.

Comptabiltzem de nou 22+1 = 23,  no fa falta cap calculadora ni publicar-ho a Instagram, ni fer un Tik-Tok, ni baixar una nova App de Google Play,  no volem  followers  i de sobte ens eixen els comptes:

Els nostres fills i filles jugen «colze a colze» amb la COVID-19, sense mascareta, sense gel hidroalcòlic i sense distàncies de seguretat.

Malgrat que la resposta és contundent, hem d´admetre, com a mares i pares, que és exactament el que passa i si això afegim que en futbol 8 les mares i pares estàn fora dels camps de futbol dintre d´una amenitzada conversa per endolçar l´espera i recollir els seus fills, ja tenim l´equació perfecta en una ponderació vertiginosa: On poden arribar els contagis? Estem fent-ho bé? A qui hem d´escoltar?
Aquestes noves preguntes no són desconegudes i molt menys alarmistes. Són, senzillament, les que ens deuriem plantejar davant el que vivim. No tenim dos escenaris diferents. No tenim dos protocols d´actuació, ni un bitllet d´anada i de tornada. Tenim a les nostres filles i fills i nosaltres hem d´actuar, donat que no ho fan els que ho han de fer.
No estic en contra de cap pràctica esportiva. Sobradament sé que s´ha d´evitar el sedentarisme, que s´ha de potenciar la socialització i que  s´ha d´educar en valors, però també s´ha de protegir i ahí estem les mares i pares com a gran col.lectiu de contingència vital.
El  futbol, com l´educació als centres escolars, instituts i universitats, com als hospitals,  com als centres de salut, com als restaurants, com a les terrasses,  com als núclis familiars ( ara 6 membres al Nadal) , ha de tindre un protocol «real» que puga seguir-se, de forma molt fàcil, amb directrius úniques i clares. Per davant de tot i de manera acarnissada hem d´exigir seguretat, abans de la reunió que mantindran el proper dia 9 de desembre, que queda a dos partits, on hem de recordar que jugaran 23 jugadors.
Ho hem de demanar nosaltres, les mares i pares dels futbolistes de la Comunitat Valenciana.
 
 
 
Maria José Bartolomé