Les pluges fortes arriben este divendres

0
183

Entre hui i este pròxim dissabte encetem un episodi d’inestabilitat marcat per la presència d’una BFA (Borrasca Freda en Altura) que, des del sudoest peninsular anirà desplaçant-se pel nord d’Àfrica molt pròxima a nosaltres afavorint la presència de precipitacions pel nostre territori. Atents perquè l’escenari que es presenta és molt delicat ja que tindrem tots els ingredients per a poder parlar d’acumulats importants en algunes zones.

D’entrada, hui el dia presentarà molta més nuvolositat i pel matí apareixeran els primers ruixats dèbils, esporàdics i intermitents. De vesprada, les precipitacions aniran centrant-se per la província de Castelló on podran ser moderades i més persistents. No descartem que puguen ser en forma de tronada per la meitat nord de Castelló.

Les temperatures no baixaran massa respecte a estos últims dies (entre 2º i 3ºC per les comarques centrals). El vent entrarà allevantat amb ratxes moderades, llevat del litoral castellonenc on, a partir del migdia, rolarà més a gregal (NE) amb ratxes també moderades pegades a la costa.

Previsió divendres

Les precipitacions es generalitzaran i afectaran a tot el nostre territori, sobretot a les comarques ‘costaneres’ on seran moderades, persistents, ocasionalment fortes i on podran anar acompanyades d’algunes tronades, especialment a Castelló i València.

Les temperatures baixaran entre 2º i 3ºC per la meitat nord de la Comunitat, i entre 3º i 5ºC per la meitat sud. Respecte al vent, entrarà de llevant amb ratxes moderades però amb tendència a anar anortant-se de cara a la nit.

Dissabte 28: Fins al migdia les precipitacions afectaran especialment a la meitat sud de la província de València i terç nord d’Alacant on seran més moderades i mostraran un caràcter més persistent. Millorant progressivament al llarg de la vesprada tot i que encara les pluges afectarien al litoral nord d’Alacant on serà l’últim lloc en millorar.

QUANTITATS: En les comarques costaneres i pròximes, esperem que s’acumulen uns 60 l/m2 aprox., però allà on siguen en forma de tronada (zona de costa del Golf de València) es podran superar els 100 l/m2.

Inforatge