Alzira reclama a la Generalitat un milió d’euros per a la segona fase del canal

0
313

La corporació municipal d’Alzira esmenarà els pressupostos de la Generalitat 2021 en un milió d’euros per destinar esta quantitat a la construcció del canal interceptor amb el que poder recollir les escorrenties dels brrancs, Estrela, Fosc, Gracia Maria i Arena.

La proposta d’esmena realitzada per alcaldia ha comptat amb els vots a favor dels dos grups municipals que conformen l’equip de govern (Compromís i PSPV), també del PP i Ciutadans, mentre el regidor de Vox ha sigut l’únic dels 21 representants que ha votat en contra.

L’Ajuntament d’Alzira proposa al Consell que reste 1 milió d’euros a la partida Noves Infraestructures, canals, rambles i barrancs dotada amb 10.187.000 euros i que s’afegisca a la de 110.000€ que figura en els pressupostos amb l’epígraf, Canalització de pluvials Les Basses Alzira.

Fernando Pascual en representació del PSPV i Albert Furió de Compromís han explicat la «necessitat» de la segona fase del canal interceptor, al temps que reclameven a l’oposició la voluntat «d’anar junts perquè l’aigua no té color polític» i davant «la seguretat» que suposarà esta infraestructura per als veïns de les Basses, l’Alquenència, Nova Alzira i Venècia.

Per part del PP, Rubén Palau s’ha mostrat clarament «a favor d’esta infraestructura», mentre el representant de Vox no ha aportat cap argument que justificara el seu vot contrari a la proposta d’alcaldia.

Per contra, ha quedat rebutjada la comissió proposta pel PP per a investigar el comportament del canal de les Basses durant el recent episodi de pluges, tot i endolçar Palau la proposta dels populars en considerar que «no pretenen criminalitzar el canal», quan en la moció advertixen que ha sigut el responsable de les inundacions als barris més pròxims als barrancs.

El socialista Fernando Pascual justificava el seu vot en contra en advertir que «vostés no han aportat cap prova que demostra la influència del canal», en assegurar que «haveu estat des del primer dia en contra del canal». La representant de Compromís Sara Garés justificava el vot contrari del seu grup en que «han demonitzat el canal fins ara, quan és el moment de fer pinya amb l’equip de govern independenment de l’idelologia política».