Joan Torró, Manuel Roig i Jordi Espinach guanyen els Premis Literaris Ciutat de Carlet

0
478

Joan Torró amb l’obra Esguards en la boira ha sigut el guanyador del premi de narrativa Ciutat de Carlet en la seua cinquena edició. Junt al premi de narrativa, també s’ha lliurat el premi de poesia Xavier Casp que enguany ha anat a parar a les mans del poeta Manuel Roig Abad amb el recull de poemes Totes les músiques del món. A més d’estos dos  este dissabte també es va fer entrega de la primera edició del Premi de Relat Breu Maribel Vendrell a l’obra Brillar de Jordi Espinach. El jurat també ha entregat dos accèsits de relat breu a les obres El cas Picamoixons de Manel Joan Arinyó i Un dia d’estiu en la resclosa de Montserrat Margenat López, a més d’un tercer accèssit especial per a autors/es menors de 19 anys que ha guanyat la jove barcelonina Etna Miró Escobar amb el relat Mercuri i Maragda.

 

Enguany, i a causa de la pandèmia, el lliurament dels premis s’ha fet a un acte a porta tancada al saló de plens de l’Ajuntament de Carlet, on han participat els autors i autores tant de forma presencial com alguns de forma telemàtica.

 

Pel que fa als premiats, Joan Torró (Ontinyent,1959) compta amb una llarga trajectòria com a escriptor i la seua obra ha sigut reconeguda amb diversos premis com el Premi de narrativa històrica juvenil Far de Cullera amb l’obra El justícia o  el premi Vila de Teulada de narrativa juvenil Secrets. A l’obra guanyadora del Premi Ciutat de Carlet, també es protagonista una jove, en este cas, es narra la història de superació d’una jove dona en la societat de finals del segle XVIII.

 

El premi de poesia Xavier Casp, valorat en 1500 euros, és obra de l’escriptor i professor de música de la Vall d’Uixó, Manuel Roig Abad. L’autor va començar a la literatura al 2012 i des d’aleshores s’ha centrat sobretot  en la poesia, gènere pel que atresora diversos guardons com el Premi de poesia Ciutat de València (Bromera).

 

Enguany, els premis literaris Ciutat de Carlet han comptat amb un nou guardó, el de relat curt en honor a la professora carletina Maribel Vendrell. Un premi que està dotat amb 600 euros per al relat guanyador i que compta amb tres accèssits de 300 euros  cadascun. Amb la incorporació d’este nou guardó, els premis s’han consolidat com un aposta per la literatura de l’Ajuntament carletí. L’alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega es mostrava enorgullida de la gran acceptació d’estos premis que enguany han comptat amb una ampla participació i sobretot una gran qualitat de les obres presentades. Ortega destaca que «el naixement del nou premi de relat breu esdevé a més un impuls a la literatura dels més jóvens i ens fa recordar el gran paper que va fer la professora Maribel Vendrell impulsant-la des de les aules de l’institut.»

 

Les obres premiades seran publicades en breu per l’editorial Neopatria en les col·leccions de narrativa i poesia, mentre que els relats premiats formaran part del llibre Les faules que recull els quatre relats guanyadors més altres sis relats que també han participat en esta edició.