Sánchez: «La major part de la població estarà vacunada en el primer semestre de 2021»

0
62

El Govern porta treballant en aquest pla des de setembre i serà aprovat en el pròxim Consell de Ministres

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat que dimarts que ve el Consell de Ministres aprovarà l’estratègia de vacunació contra la COVID-19, que permetrà que una bona part de la població espanyola puga estar vacunada «amb garanties» en el primer semestre de 2021.

«El nostre país serà el primer de la Unió Europea (UE), juntament amb Alemanya, a tindre un pla complet de vacunació», ha dit el president aquest divendres durant una trobada a La Rioja amb una trentena d’empresaris, en el marc de la ronda de visites per totes les comunitats autònomes per a presentar el pla de recuperació europeu.

Sánchez ha explicat que aquest pla de vacunació, que es prepara des d’el mes de setembre passat, s’aprovarà dimarts que ve en el Consell de Ministres. «Estem preparats. Les nostres previsions són que, en quasi qualsevol escenari, una part molt substancial de la població podrà estar vacunada amb totes les garanties al llarg del primer semestre de 2021», ha recalcat.

“Estem treballant a ple rendiment perquè les vacunes estiguen disponibles com més prompte millor“

En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha recordat que “a Espanya li correspondrà un volum del 10% del total de les dosis compromeses en els contractes signats per la Unió Europea”, que ascendeixen a un valor de 1.000 milions d’euros. Aquests contractes han sigut signats ja amb Pfizer i AstraZeneca, i les negociacions amb Moderna estan «molt avançades». «Estem treballant a ple rendiment perquè les vacunes estiguen disponibles com més prompte millor», ha defensat.

Precisament aquesta setmana les farmacèutiques Pfizer i BioNTech han anunciat que la seua vacuna experimental ha conclòs la fase 3 d’assajos clínics amb una eficàcia del 95% a partir dels 28 dies després de la primera dosi. El Govern espera rebre 20 milions de dosis d’aquest fàrmac, amb les quals es podrà vacunar a 10 milions de persones -ja que es requereixen dues dosis-. Mentrestant, en el cas de la vacuna de la companyia Moderna, l’eficàcia se situa en el 94,5%.

Per al president del Govern les dades de les últimes setmanes, amb una reducció de la incidència acumulada fins als 436 casos, reflecteixen que “estem en la senda adequada per a doblegar la corba«, complint l’objectiu que marcat: aconseguir una incidència acumulada de 25 contagis per 100.000 habitants.

No obstant això, ha recordat que «no podem relaxar-nos en moments tan crítics» com són el Nadal. » Haurem de donar una resposta específica per a aquests moments tan crítics i importants», ha conclòs.

RTVE