Alzira reduix de 470 a 381 la incidència de casos de Covid 19

0
617

Alzira reduïx la incidència després de tres setmanes de mesures restrictives

  • L’Ajuntament habilita dos espais per a proves PCR als centres de salut

 

Com cada setmana hui ha tingut lloc la reunió amb Salut Pública en la qual s’han donat les dades actualitzades dels últims 7 dies. En el cas d’Alzira, hi han assistit l’alcalde, Diego Gómez, i la regidora de Sanitat, Gemma Alós, als qui s’ha comunicat que a 18 de novembre, hem passat de 470 a 381 casos per cada 100.000 habitants. A més, en els últims tres dies hi ha 24 positius, i en total tenim 174 casos actius.

 

“La valoració que fem d’estes dades és que les mesures que portem a terme des de fa tres setmanes han aconseguit millorar les xifres, encara que estem lluny de doblegar la corba. La passada setmana vam anunciar una pròrroga fins al dia 28, moment en el qual revisarem de nou les mesures. Continuarem fent tot el que està a la nostra mà i és de competència local per a aconseguir que la incidència es reduïsca”, ha manifestat l’alcalde.

 

Des del punt de vista educatiu, on preocupava l’evolució del virus, les xifres indiquen que s’ha ralentitzat el nivell de contagis. En general les dades dels diferents municipis tenen la mateixa tendència, lleugerament a la baixa. “La nostra responsabilitat com a ciutadans és ser exigents en el compliment de les mesures i poder estabilitzar-nos. Cal treballar de manera conjunta amb el Departament de Salut per a poder garantir la capacitat de resposta del sistema sanitari”, ha afegit l’alcalde.

 

Des de l’Ajuntament d’Alzira, mitjançant la Regidoria de Sanitat, s’han adquirit dos carpes que s’han instal·lat als centres de salut del nostre municipi.

 

Gemma Alós, regidora de Sanitat, recorda que “Des de l’inici de la pandèmia l’Ajuntament d’Alzira s’ha posat a la disposició del Departament de Salut de la Ribera per a ajudar en tot el que fora necessari. Estem en permanent contacte amb els responsables dels dos centres i la nostra prioritat és ajudar en la mesura de les nostres possibilitats, tot i no tindre competència directa en la seua gestió”.

 

Atenent les necessitats de la direcció dels centres de salut, la Regidoria de Sanitat ha fet esta adquisició: “Hem atés la petició dels centres per a intentar fer més fàcil el treball dels professionals d’atenció primària i també per a millorar la seguretat dels usuaris del centre de salut, ja que ara els pacients que siguen casos sospitosos no hauran d’entrar al centre per a fer-se la prova”.

 

MESURES VIGENTS A ALZIRA

Recordem que l’Ajuntament d’Alzira, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, prorroga les mesures fins al 28 de novembre:

  • Tancar els parcs, jardins i zones de joc infantils en el nucli urbà i en les escoles.
  • Tancar al públic les dependències municipals. Només es podrà acudir amb cita prèvia.
  • Tancar les instal·lacions esportives municipals. Només es permet l’activitat federada a porta tancada.
  • Al cementeri municipal, cal intensificar el protocol COVID i fer una crida a la responsabilitat.
  • Suspendre els tallers de joventut i els d’arts plàstiques organitzats per l’Ajuntament a la Casa de la Cultura.
  • L’activitat acadèmica obligatòria (escoles i instituts) continua amb normalitat.
  • Ajornar activitats culturals, d’oci i joventut programades.
  • Es recomana no realitzar reunions d’associacions festives, lúdiques i culturals.