Els premis literaris arriben als centres educatius d’Alzira

0
381

Continuant amb la promoció i difusió dels PLCA, l’Ajuntament d’Alzira enceta una nova campanya per a distribuir els exemplars dels llibres guardonats als PLCA 2019 entre el públic infantil i juvenil a les escoletes municipals, col·legis i instituts.

La Regidoria de Cultura, a través del SERVAL (Servei Alzireny de Promoció i Ús del Valencià) vol contribuir al foment de la lectura d’obres escrites en la nostra llengua i obsequia a tots els centres educatius d’Alzira amb exemplars de les obres guardonades i ja publicades en diverses modalitats dels PLCA 2019.

“Amb aquesta campanya de promoció i difusió dels PLCA volem que es conega i valore l’aposta que fa l’Ajuntament d’Alzira per tal d’augmentar l’ús i l’estima per la nostra llengua i literatura. Vull agrair la col·laboració del professorat que fa que els xiquets, les xiquetes, els joves i els adults gaudisquen de la lectura i fomenten la imaginació i l’esperit crític”, ha explicat el regidor de Cultura, Alfred Aranda.

La distribució es realitzarà en tres fases:

La primera fase comença esta mateixa setmana amb la visita del regidor el proper dijous a l’escoleta municipal Llepolies i el col·legi Albortxí. Al llarg del mes de novembre visitarem l’alumnat del primer curs de les escoles infantils, el centre d’educació especial Carmen Picó i l’associació La Nostra Veu, on es repartiran els llibres guanyadors del Premi internacional Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera Valldigna, Nina, de Seta Gimeno (2018), Monstre verd, de Canizales, i La cabra Serafina, de Blai Senabre i Anna Font (2019), publicats per Edicions Bromera.

També es portarà el CD Cap al sud, de Paco Muñoz. La segona fase serà al mes de gener, quan l’alumnat d’ESO i de batxillerat rebrà els llibres guanyadors en 2019: el Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, El misteri de Serra Perduda, de Francesc Gisbert, el Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil, Coppelius, el creador d’autòmats, de Rosa Maria Colom, el Premi de Teatre Palanca i Roca, Perquè t’estime, que si no…, de Carles Alberola, el Premi de Poesia Ibn Hafaja, Camelot o la poesia social, de Joan Deusa, i el Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira, No sabràs el teu nom, de Vicent Usó (2019), tots publicats per Edicions Bromera.

Per últim, en la tercera fase, a l’abril, l’alumnat d’ESO i de batxillerat rebrà exemplars dels llibres dels nostres autors: Les cendres del cavaller, Vicente Blasco Ibáñez, Sant Vicent Ferrer… i també Alzira, l’illa del Xúquer, publicats per Edicions bromera.

A més l’alumnat de segon curs de primària rebrà també el quadern Descobrim el Pont a la Natura, d’Alfred Aranda, en col·laboració amb els artistes Álvaro Riquelme, Mai Hidalgo i Empar Piera, publicat per Edicions 96. “La situació sanitària actual no ens ha permés dur a terme les animacions artístiques i mediambientals que havíem previst al voltant del mural El pont a la Natura, per això, hem volgut fer arribar este quadernet a cada alumne de segon de primària perquè el complete a l’escola o a casa”, ha explicat el regidor de Cultura, Alfred Aranda.