Carlet tanca parcs, jardins i espais esportius davant l’increment del virus

0
353

 

A partir de demà, Carlet comptarà amb noves mesures extraordinàries a fi de frenar l’ascens de casos actius de Covid-19 en la població. Una incidència que va en augment i que es corrobora, a més, amb els resultats de les anàlisi efectuades en les aigües residuals que mostren un important increment de restes de coronavirus en totes les zones del municipi.

La primera mesura serà el tancament de tots els parcs, jardins i zones de jocs infantils i esportives urbanes. Una mesura que no va adreçada als xiquets i xiquetes, sinó a les persones adultes que continuen reunint-se al voltant d’estes zones, sense respectar els grups de sis persones i les mínimes mesures sanitàries. L’alcaldessa del municipi, Maria Josep Ortega, alerta que «amb el pas del temps, ens hem relaxat i el contacte social i l’incompliment de les mesures ha fet que els casos continuen augmentant.

Responsabilitat individual

No es pot abaixar la guàrdia perquè el virus continua al carrer, de vegades amb persones asimptomàtiques». Hem de reclamar «responsabilitat individual, al temps que s’intensificarà el treball de les forces de seguretat. Hem de ser conscients que la propagació de virus depén de cadascú, no d’una multa».

Les restriccions també afectaran els espais municipals ja que se suspendran els actes públics festius o d’oci, mentre que els actes institucionals ja programats com els Premis Escola,Educació i Futur i els Premis Literaris es mantenen amb aforaments reduïts al màxim i sense públic. També es tanquen espais esportius llevat de les competicions federades a porta tancada i sense públic. Es restringix l’aforament dels actes culturals programats a un 30 %, mentre que es manté la restricció de l’horari de la Biblioteca i es restringixen les reunions d’associacions en les instal·lacions municipals.

Des de l’Ajuntament s’insistix en les recomanacions a pares, mares i altres persones que acompanyen els menors a escola per tal que intensifiquen les mesures de protecció i que eviten les aglomeracions a les portes dels centres escolars i així mateix es busca la complicitat dels professionals de l’hostaleria i comerç perquè siguen rigorosos en l’aplicació de la normativa en els seus negocis.

També s’insta les cooperatives, empreses i persones que duen a terme la recol·lecció de la fruita perquè extremen les mesures de seguretat i per això se sol·licita a més que les quadrilles de collita siguen grups estables i que les parades a esmorzar i dinar es facen en grups reduïts.

Este mesures i recomanacions entren en vigor esta nit fins al pròxim 2 de desembre, temps durant el qual s’intensificarà el control policial. Es recorda que l’incompliment de les mesures comportarà sancions econòmiques.