Pascual: «El PP d’Alzira qüestiona als tècnics municipals, autonòmics i a la CHX pel canal de les Basses»

0
319

El PP d’Alzira demana una comissió per investigar si el canal de les Basses provoca les inundacions en Nova Alzira i Venècia

Els tècnics municipals ja han presentat el projecte per construir la segona fase del canal

El regidor de Serveis Urbans, Fernando Pascual, ha criticat al PP d’Alzira «per qüestionar als tècnics municipals, de la Generalitat i de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer», al reclamar una Comissió d’Investigació, que «cite a una sèrie de determinats tècnics i enginyers, per a poder interpel·lar-los», en assegurar que l’actual canal de les Basses provoca que «s’inunden barris que abans no ho feien com els de Nova Alzira i Venècia» .

Els populars, que presentaren el passat divendres en el registre municipal la petició de la comissió d’investigació, diuen que l’equip de govern «manipula a la població i tracta de fer creure que el canal fa de pantà, quan en realitat està impedint que l’aigua que provoca les inundacions desguasse al riu».

Estudiarem la petició

Pascual ha manifestat a Riberaexpress que «el PP està en el seu dret de demanar el que considere oportú» i que «el govern local estudiarà la petició», encara que ha deixat ben clar que «la nostra prioritat és ara acabar de netejar els carrers de la població, cosa que estem fent matí, vesprada i, fins i tot els caps de setmana».

El represent del govern alzireny ha «repetit» en distintes ocasions la «doble funció» de la primera fase del canal de les Basses, «com és recollir les aigües de les escorrenties pels quatre barrancs que desemboquen en el camí dels Pescadors i traslladar-les al barranc Casella, però també d’emmagatzemar l’aigua el temps que el barranc impedix desaigüar perquè baixa molt ple».

Pascual advertia, recentment al PP, que «els 20 milions de litres que ompliren el canal de les Basses el passat dia 5, hagueren inundat la barriada cas de no haver sigut construït«.

La confiança de l’equip de govern alzireny (Compromís i PSPV) és tal que els tècnics municipals ja han enviat a la conselleria de Medi Ambient, el projecte de la segona fase del canal que discorrirà paral.lel al camí dels Pescadors pe connectar amb l’actual tram en la rotonda de la CV-50. I per tant lamenten que el PP «desconfie dels tècnics municipals, de la confederació i de la Generalitat, pretenent cridar a altres tècnics i enginyers».