Desaigüen el pas subterrani que unix Carlet amb Benimodo

0
353

Els bombers del Consorci provincial i una brigada de la Diputació de València treballen al llarg de la jornada per desaiguar el pas subterrani que unix les localitats de Carlet i Benimodo.

Este pas inferior construït en 2013 forma part de la l’obra de supressió del pas a nivell de la línia 1 de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana. Té 12 metres d’amplària, tenint en compte que està  proveït de carrils de 3,5 metres amb voreres d’emergència d’1’5 metres i també d’una vorera per als vianants en un dels costats amb una amplitud de 2 metres.

El desaiguat que va iniciar l’Ajuntament el passat dilluns compta des d’ahir amb la participació del Consorci Provincial de Bombers, que ahir ja sumava sis bombes durant tota la jornada. Hui des de les 10 del matí es continua treballant amb 2 autobombes de gran capacitat més 3 bombes de baix cabal, que desaigüen aproximadament 9.000 litres per minut. Tot indica que en este pas subterrani s’han acumulat aproximadament més de 5.000 m3 d’aigua.

Les tasques per a retornar a la normalitat continuaran demà una vegada acaben els bombers la seua tasca de desaiguament. L’Ajuntament de Carlet ha contractat una empresa especialitzada per tal que lleve el fang residual i netege a pressió este pas subterrani. L’alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega, ha explicat que els serveis tècnics municipals tenen previst revisar el dispositiu d’evacuació d’aigua perquè es puga reubicar  el quadre de comandaments de les bombes d’evacuació del subterrani. Un quadre de comandaments que s’hauria de traslladar a una zona més alta a fi que no quede tapat per l’aigua com ha passat en esta ocasió.