Un programa audiovisual substituïx la gala dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira

0
488

El lliurament dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira no tindrà lloc, enguany, durant el tradicional sopar literari a la Sala Rex Natura d’Alzira, com a conseqüència de les mesures sanitàries vigents per l’epidèmia de COVID-19.

La gala ha estat substituïda per un programa audiovisual que es podrà seguir en directe el divendres 13 de novembre a partir de les 20 h, als canals de YouTube de Bromera i de l’Ajuntament d’Alzira, així com a les xarxes socials. El canvi de format ha motivat una campanya protagonitzada per diverses persones del món de la cultura que han volgut mostrar el seu suport a aquesta iniciativa.

L’acte estarà conduït per l’actriu valenciana Iolanda Muñoz i hi intervindran tant els guanyadors de les huit categories del certamen com representants de les entitats que les patrocinen: la Universitat de València (divulgació científica), la UNED (poesia), la Fundació Bancaixa (narrativa juvenil), la Fundación Aguas de Valencia (teatre), el Consorci Ribera i Valldigna (àlbum il·lustrat), la Mancomunitat de la Ribera Alta (assaig), l’Ajuntament d’Alzira (novel·la) i Edicions Bromera (narrativa infantil).

Ara per ara, ja és públic el nom dels guanyadors dels guardons de teatre, juvenil, infantil i àlbum il·lustrat dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2020. El jurat ha atorgat a Marta Barceló el XV Premi de Teatre Ciutat d’Alzira per l’obra Anar a Saturn i tornar; Joanjo Garcia ha rebut el XXV Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil per Els adeus del JaguarFrancesc Puigpelat ha estat guardonat amb el XXV Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre per l’obra Cançons llunàtiques; i Joan Subirana, Subi, ha guanyat el V Premi Internacional d’Àlbum Il·lustrat Enric Solbes per La sopa de Tomàs.

Els guardonats de la resta de categories –el XXXII Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira, el XXVI Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General, el XXII Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta i el XV Premi de Poesia Ibn Hafaja– es donaran a conéixer en directe la nit del 13 de novembre.