La UCI de l’Hospital d’Alzira ja frega el 50% d’ocupació per coronavirus

0
529

L’ocupació de 16 dels 34 llits que té la UCI de l’Hospital de la Ribera comença a preocupar seriosament a les autoritats sanitàries comarcals donada la ràpida progressió experimentada al passar d’un ingressat en Cures Intensives el passat 21 d’octubre a ocupar, pràcticament, el 50% d’este servei.

El creiximent més fort va estar entre els 4 ingressats el 27 d’octubre als 12 malalts del passat 2 de novembre. Esta pressió també es produix sobre la resta d’hospital de la Comunitat Valenciana que tenen, ara, plens 248 llits davant els 194 de fa tan sols set dies, amb un augment del 28%.

Nivell molt elevat d’alerta

Així la Comunitat ja supera el 25% dels llits d’UCI ocupats, que la situa en el nivell «molt elevat» d’alerta en este aspecte. En canvi com ha ocorregut a la Ribera ha baixat la incidència acumulada de casos per cada 100.000 habitants durant els últimes 14 dies que ara és de 248, davant la de 227,14 que regista el nostre departament de salut.

En canvi els ingressos en planta semblen haver-se estabilitzat després d’haver arribat a 66 a finals d’octubre i ser ara uns 60 el malats que es recuperen en tres de les plantes asignades als afectats per la Covi 19.