La Fúmiga guanya el Premi Ovidi Montllor al millor disc de mestissatge

0
752

Els Premis Ovidi, organitzats pel Col·lectiu Ovidi Montllor, estan destinats a les millors creacions musicals en valencià

Els alzirenys La Fúmiga han obtés el Premi Ovidi al millor disc de mestissatge amb el seu primer àlbum Espremedors, un dels guardons més prestigiosos de la música en la nostra llengua. Les creacions premiades van ser anunciades el darrer diumenge 9 de novembre a la gal·la celebrada al Teatre Calderón d’Alcoi.
Espremedors (Halley Supernova, 2019) és el primer àlbum del grup riberenc, i ja compta amb milions de reproduccions a totes les plataformes, amb temes tan icònics com Mediterrània,
Cançó que mai s’acaba i Espremedors. El disc fa un viatge al voltant del pop, l’ska i els ritmes llatins, on destaquen les festives melodies de la seua potent secció de vents, amb unes lletres quotidianes alhora que reivindicatives.
Premis Ovidi 2020
El Col·lectiu Ovidi Montllor de músics en valencià organitzava enguany la 15a edició dels Premis Ovidi, destinats a la promoció de les creacions musicals en valencià. El grup de Pego, Smoking Souls, va ser el gran triomfador de la nit amb tres premis (millor disc de rock, millor producció i arranjaments i millor disseny) amb el seu àlbum Translúcid.
La Fúmiga presenta nou EP “Pròxima Parada”
Davant l’aturada forçada que ha patit el sector de la música en directe, la Fúmiga ha apostat per la producció de nous temes per tal de seguir reafirmant-se com un dels grups amb més projecció de l’escena musical al llarg de tot el domini lingüístic.
En este sentit, la banda d’Alzira ha reunit en un EP tres temes amb els corresponents videoclips que ha presentat al llarg d’un estiu i tardor on el grup ha tornat als escenaris amb la gira “Tournar a començar”.
A nivell temàtic, l’EP està basat en la trilogia Before de Richard Linklater i tracta, en tres capítols,
la història d’uns joves que es coneixen per casualitat i viuen una història d’amor a mitjan camí entre les comarques de la Ribera i la Marina.
La Fúmiga, el grup valencià del moment
La Fúmiga (Alzira, País Valencià) és en l’actualitat una de les bandes amb més èxit del panorama musical en llengua pròpia. Amb la seua formació basada en instruments de vent, nascuda al caliu del fenòmen bandístic valencià, han xafat fort amb el seu primer àlbum, Espremedors, amb milions de reproduccions a les plataformes digitals, que els ha valgut el Premi Carles Santos 2019 atorgat pel públic i el Premi Ovidi 2020 a millor disc de mestissatge.
Amb esta instrumentació, barreja de la cultura de banda i l’alternativa, fan un espectacle enèrgic i engrescador amb la seua particuar fusió d’estils que els ha portat a ser fixes als principals festivals i concerts del circuit musical.