Alzicoop i Canso obrin a Alzira el nou magatzem per comercialitzar caquis

0
524
El nou magatzem té una superfície total d'uns 5.000 m2

Este dilluns la cooperativa ALZICOOP- i la de l’Alcúdia -CANSO- encetaran a Alzira el nou magatzem, d’uns 5.000 m2 de superfície, destinada a comercialitzar fins a 12 milions de caquis per campanya.

Les dos cooperatives signaren el passat mes de juny un acord de col.laboració que contemplava la inversió de 2,1 milions d’euros en unes noves i modernes instal.lacions, ubicades en la parcel.la d’Alzicoop a la partida Materna de la capital de la comarca, amb una plantilla pròxima al centenar de treballadors.

Mitjançant este important acord la cooperativa alcudiana confeccionarà i comercialitzarà la producció de cítrics de l’entitat d’Alzira, mentre esta absorbirà una part dels 45 miliongs de quilos que treballa Canso davant la falta d’espai a les instal.lacions de l’Alcúdia.

Merma del 30%

L’actual campanya patirà una merma de la producció pròxima al 30% provocada «per les pluges i elevades temperatures de la pasada primavera i per les plagues de la mosca i la negrilla», segons ha manfiestat a Riberaexpress el president d’Alzicoop, Paco Clari. Unes plagues que en el cas de determinades parcel.les «ha produït una escombrà del 80% o 90% de la fruta».

Segons Clari «els preus estan a hores d’ara algo baixos, semblant a altres campanyes», encara que confia «que es recuperen de forma progressiva», donat que amb la merma considerable de la collita s’esperen uns preus més elevats que la campanya anterior i per tant més rendible de cara als productors de la Ribera.