Pascual: «El fang de l’Alquenència procedix de la finca del Bollo»

0
530
El barranc Fosc junt a la finca del Bollo i la carretera de la Casella
Última tram del Fosc que desemboca en la urbanització de l’Hort de Galvanyón
Fang en un carrer pròxim al parc de l’Alquenència

El regidor de Serveis Urbans, Fernando Pascual, assegura que el fang traslladat pel barranc Fosc als barris de Nova Alzira, l’Alquenència i Venècia «procedix de la finca del Bollo». Es tracta d’un finca agrícola de grans dimensions ubicada entre la urbanització del Racó i l’hort de les Aigües Potables cultivada majoritàriament d’alvocats.

Segons Pascual «la transformació de zona muntanyosa en finques agrícoles suposa un perill per a les árees urbanes com s’ha demostrat en esta ocasió«.

El regidor alzireny explica a Riberaexpress que els 426 l/m2 caiguts entre dimecres i dijous a la Casella es distribuiren mitjançant «dos vessants, una que va a parar al barranc Casella i l’altra als barrancs que desemboquen en el nucli urbà com el Fosc».

Fernando Pascual lamenta que «hi haja un buït legal pel que s’aprofita la transformació de zones muntanyoses en finques agrícoles».

El desbordament del barranc Fosc, que passa tot just pel costat de la zona transformada per la firma El Bollo, provocà la inundació dels barris esmentats amb l’aigua procedent de les muntanyes, barrejada amb el fang que arrossegava de l’enorme parcel.la cultivada d’alvocats.

Alzira torna poc a poc a la normalitat 

Una vegada desactivats tots els avisos meteorològics a la nostra ciutat i per a centrar-se en seguir treballant per a tornar la nostra ciutat a la normalitat el més prompte possible, l’Ajuntament demana a la ciutadania que:

  • Baixen els seus cotxes de les parts altes de la ciutat, redones i voreres. D’esta manera els equips de neteja podran seguir amb les seues tasques accedint a la totalitat de l’espai i facilitarem el pas de vianants que en alguns casos es veu interromput pels vehicles.

Així mateix, donada la bona previsió meteorològica, les persones que van pujar els ensers i electrodomèstics a les parts altres de les seues cases han de saber que en estos moments ja no és necessària eixa mesura.

D’altra banda, des de la mateixa nit de dijous i al llarg del cap de setmana es treballa en la neteja de carrers més afectats per les intenses pluges per a reprendre a poc a poc la normalitat. Estes tasques estan realitzant-les els operaris de la brigada municipal d’obres; INDITEC i FOVASA, empreses concesionaries del manteniment de parcs i jardins i de la neteja viària, respectivament; Marmi; Aigües de València; Consorci Provincial de Bombers; i personal d’Alzicoop.

Adequació de camins

De la mateixa manera, la brigada d’Agricultura, treballa al llarg del cap de setmana en l’adequació dels camnis afectats tant per l’acumulació de fang com per nombrosos despreniments de murs i arrossegaments de pedres que han deixat els camins impracticables.

L’Ajuntament D’aLZIRA agraïx «l’entrega i esforç de totes les persones que estan desenvolupant els treballs de manera incansable per a condicionar totes les zones afectades per la crescuda de l’aigua davant els 250 litres quadrats de pluja enregistrats a la nostra ciutat».