Damnificat un terç del nucli urbà d’Alzira que recupera els accessos

0
316
Veí de la zona de l'Alquenència netejant ahir els baix de sa casa
L’ajuntament comença hui a buidar els baixos anegats i a netejar el fanc acumulat en la zona afectada

Oberts la pràctica totalitat dels accessos a Alzira

L’Ajuntament inicia este matí la neteja de la zona afectada amb el suport de la Diputació i la Generalitat

També dels centres educatius afectats per tal de tornar al cole el dilluns

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha reconegut que un terç del nucli urbà d’Alzira s’ha vist afectada per l’episodi de pluges d’ahir davant els desbordament del barranc Fosc que anegà els carrers de Nova Alzira i dels voltants del parc de l’Alquenència, on s’han acumulat 246 l/m2 en menys de 24 hores.

En canvi s’ha lliurat el barri de Les Basses davant el descens del nivell de les aigües en el barranc de la Casella que este matí apenes si arriba a un metre d’alçària, segons ha declarat la primera autoritat local este matí en el programa d’Alzira Ràdio, «El dia per davant» que presenta Mari Carmen Cano.

Gómez ha anunciat que ja s’han normalitzat la pràctica totalitat dels accessos la capital de la comarca que foren tallats ahir a causa de la intensa tempesta, com els de Carcaixent, Corbera i l’Hospital de la Ribera i que este matí els vehicles poden circular per la CV-50 en direcció a Tavernes en culminar la neteja de la rotonda ubicada a l’altura del Camí dels Pescadors.

No circular pels camins del terme

També sembla que quedarà oberta, en les pròximes hores, la carretera d’Albalat que va ser tallada desprès que el barranc de la Murta es desbordara. Ara bé les autoritat locals aconsellen no circular hui pels camins del terme perquè hi hauran molts que poden presentar problemes.

Hui es fiquen en marxa els serveis de neteja municipals que rebran el suport de brigades de la Diputació i la Generalitat per eliminar el fanc dels carrers afectats i buidar els baixos inundats de la zona damnificada. En este aspecte l’alcalde ha demanat «paciència i solidaritat perquè costarà recuperar la normalitat».

A més es netejaran els centres educatius afectats per la pluja com els Ceip Àusias March i Gloria Fuertes junt l’IES Rei en Jaume. El centre Sagrada Família ha patit l’enfonsament d’un mur, per tal de poder tornar a classe el pròxim dilluns.

Diego Gómez ha resaltat la «magnitut» de la tempesta que ha afectat a unes 300.000 persones de la Ribera i l’Horta Sud.