A Alzira es dispara la incidència a 418 casos i a 191 els actius

0
500
Centre de Salut II d'Alzira

Alzira ha passat de tindre una incidència acumulada de 370 a 418 casos per cada 100.000 habitants en una setmana i a fins a un total de 191 actius, per la qual cosa l¡’alcalde Diego Gómez ha fet una crida a «reduir al màxim les relacions socials».

Després de la reunió setmanal de la direcció general de Salut Pública amb els responsables de sanitat dels municipis per a conéixer les dades actualitzades dels últims set dies.

Només en els tres últims dies hi ha 50 nous positius a la capital de la comarca i fins a un total de 191 casos actius de coronavirus. El segment de població més afectat és la franja 15-29 anys, segons informa el consistori en un comunicat.

Aquestes xifres «no són positives» malgrat l’adopció de mesures restrictives des del dijous de la setmana passada. A això se suma la preocupació per l’evolució de la pandèmia en tota la comarca, ja que es pot veure afectada l’atenció sanitària.

Per tot això, l’Ajuntament apel·la al fet que els veïns actuen «amb precaució i responsabilitat, seguint les mesures d’higiene i distanciament», i recomana reduir la mobilitat a l’estrictament necessari. «En aquests moments és fonamental la col·laboració de tots; només junts podrem aconseguir-ho», prega l’alcalde.

Alzira també adverteix sobre la proliferació de Covid-19 en tota La Ribera: el 95% de municipis del Departament de Salut té més de 300 casos per cada 100.000 habitants i el 50% superen els 500. En total hi ha 1.850 actius a la comarca.

65 INGRESSATS, 15 EN UCI

L’Hospital de la Ribera, a Alzira, té un total de 65 persones ingressades per coronavirus, 15 d’elles en l’UCI, on han augmentat els llits entorn d’un 20%.

Segons les dades de la Conselleria de Sanitat, aquesta àrea de salut està en nivell 3 d’alerta; és a dir, transmissió comunitària no controlada i sostinguda que excedeix la capacitat de resposta del sistema.

En aquest escenari, l’Ajuntament d’Alzira es manté «pendent» a la decisió que prenguen aquest divendres tant el president’ de la Generalitat, Ximo Puig, com la consellera, Ana Barceló, sobre noves mesures en municipis.

Entre les restriccions decretades la setmana passada a Alzira està el tancament de parcs i jardins en el nucli urbà i a les escoles, la clausura de dependències municipals, l’atenció només amb cita prèvia, les instal·lacions esportives sense públic, l’activitat federada a porta tancada, el protocol Covid en el cementeri o la suspensió dels tallers de cultura.

Mentrestant, l’activitat acadèmica obligatòria (escoles i instituts) continua amb normalitat. La Policia Local intensifica els controls per a assegurar el compliment de les mesures vigents fins dissabte que ve 14 de novembre, ja que no respectar-les comporta sancions econòmiques.