Entre 60 i 70 l/m2 la pluja ideal per als cítrics i caquis

0
228
En esta campanya proliferen els caquis amb negrilla

Demà dimecres arribaran le primeres precipitacions de rellevància des del passat mes d’abril, en patir esta comarca una primavera i un estiu mes secs de l’habitual.

Els agricultors esperen les pluges com aigua de maig i tot i que l’ideal haguera sigut que caigueren el passat mes de setembre, les previstes per a demà i despús demà seran ben rebudes. L’agricultor i president de la cooperativa Alzicoop, Paco Clari, considera que «entre 60 i 70 l/m2 entre els dos dies vindrien molt bé donat que rentaran i oxigenaran els arbres i millorarà la qualitat de la fruta».

En canvi si la pluja fora torrencial «podria produïr-se el temut aiguat i a més quartejaria la pell dels caquis».

Previsió per al dimecres i dijous

El dia presentarà molta inestabilitat i les precipitacions aniran intensificant-se especialment a la província de València i gradualment també a Castelló. Seran extenses i persistents, en general moderades i puntualment fortes. Cal remarcar que l’episodi de pluges més intenses es centrarà entre el migdia de demà i la vesprada de dijous 5. De fet, les precipitacions seran molt generals a les conques del Túria, Palància i Millars (més improbables al Xúquer). La clau serà la vigilància a través del radar ja que si es formara algun ‘tren convectiu’ (diferents cèl·lules de pluja que passen pel mateix punt) en alguna d’estes conques, les precipitacions guanyarien en intensitat i persistència.

Respecte al vent aumenta algo per a demà dimecres 04 i dijous 05. Ratxes freqüents (especialment dijous) de l’ordre de 80 km/h que deixaran una mar molt marejada amb ones que oscil·laran en general entre els 2-3m d’alçada però sense descartar que puguen tocar els 4-5m en alguns punts del golf de València.

Riberaexpress / inforatge