Més Compromís critica al govern d’Algemesí per reduir al 50% el mercat ambulant

0
439
Una imatge del mercat dels dissabtes d'Algemesí

A més a més posa en perill a la ciutadania, al reduir dels parades al 50% però les concentra en la mitat de l’espai

 

Des de Més Compromís som conscients que els contagis van en augment i cal adoptar mesures i totes les precaucions possibles. El govern local és el competent per a decidir quines mesures i de quina forma. De fet, en el que respecta als mercat ambulant, la Conselleria de Sanitat dictaminà el passat dijous una resolució on indicava en el seu punt 3.2 “En cas de que els mercats que desenvolupen la seua activitat en la via pública a l’aire lliure o venda no sedentària (mercadillos), es podrà instal·lar fins un màxim de 50% dels llocs habitualment autoritzats , podent alternativament augmentar l’espai disponible, de manera que es produisca un efecte equivalent per garantir que es mantinga la distància de seguretat i s’eviten aglomeracions”.

 

La regidoria de comerç d’Algemesí no va estudiar la possibilitat d’ampliar la superfície on es munta el mercat dels dissabtes, sinó que va optar per l’alternativa més fàcil i que menys feina els reportara i fou reduir el mercat al 50% de les parades i la meitat de venedors i venedores es quedaren a casa suportant les pèrdues corresponents. Açò ja ho va intentar el govern d’Algemesí temps enrere sense contemplacions i ara tornà a fer-ho, sense contemplacions.

Incomprensible i surrealista

Però al remat, per ser conscients totes i tots amb la situació dels contagis, es va assumir. Però el més incomprensible i surrealista fou que el 50% les parades que els va tocar muntar, ho feren de forma concentrada en la meitat de l’espai que va determinar la regidoria competent. És a dir, en lloc d’espaiar-les, que eixa era la finalitat, les concentrà una al costat de l’altra, generant així el mateix problema que se intentava evitar, o pitjor encara perquè el 100% dels consumidors es concentraven en el 50% de l’espai. Una bogeria. A més a més, la improvisació no acabà ahí, sinó que al concentrar totes les parades, les eixides de les residències quedaren bloquejades i els negocis de tendes físiques també, generant queixes de tothom i amb raó.

Entenem que això és anar en contra de dinamitzar l’economia del nostre poble i en contra del sentit comú del que se suposa que son mesures per a evitar contagis. Demanem al govern municipal i a la regidora de comerç que pose més interès per el tema, no perjudique a la venda dels dissabte i no pose en perill als consumidors. Instem a que no torne a passar el dissabte que ve, el desastre i caos que presenciarem el dissabte passat, pel bé de la ciutadania.

Lorena Calatayud / Portaveu de Més Compromís