La compra online a la pataforma comercial d’Alzira comença hui

0
419
L'alcalde d'Alzira Diego Gómez davant una de les motos elèctriques que repartiran les compres

La plataforma de venda online “Alzira es comercio” ja està disponible

 

Hui s’ha presentat de manera telemàtica la plataforma de venda online alziraescomercio.com. A la reunió han assistit l’alcalde d’Alzira i responsable de l’àrea de comerç, Diego Gómez, el responsable de l’empresa que ha desenvolupat el projecte, Álvaro Muñoz i la directora de Idea, Carmen Herrero.

 

Des d’este matí la ciutadania pot fer ja les seues compres a través d’Internet en este marketplace que reunix 2660 productes de 40 comerços i botigues de la ciutat. A alziraescomercio.com el client trobarà tota l’oferta comercial de la ciutat d’Alzira, amb la comoditat de la venda online

 

A través ests projecte, naix, després de mesos de treball, volem ajudar a reactivar l’economia del xicotet comerç i augmentar les seues vendes. Esta situació sanitària ha estat un autèntic repte per als nostres comerciants i pensem que amb esta eina ens posem al seu abast per a reactivar-nos” ha comentat l’alcalde.

 

Aquesta insòlita etapa de crisi sanitària ha posat de manifest la necessitat d’una ràpida adaptació del xicotet comerç a altres canals de venda diferents de les vendes tradicionals, com la venda a domicili, demanats per whatsapp, contactes per xarxes socials… i amb l’escenari actual esta pot ser una nova via per a les vendes del comerç local, màximament davant un nou escenari incert de restriccions de circulació i horaris.

 

La plataforma permet fer les compres amb identificant-nos com a usuaris o bé com a convidats. Accedirem així als productes ordenats per categories, nom de la botiga, preus, ofertes…

Radi de 8 km

Cal destacar que el servei de distribució logística de la plataforma es farà amb dos motos elèctriques que repartiran a un radi de huit quilòmetres al voltant d’Alzira: Albalat de la Ribera, Algemesí, Alzira, La Barraca d’Aigues Vives, Benicull, Benimuslem, Carcaixent, Corbera, Guadassuar, l’Alcúdia i Polinyà. Esta distribució serà sense cost addicional tant per a les botigues com per als clients i estarà disponible de dilluns a dijous, d’11 a 15 hores i de 18 a 20 hores i s’ampliarà fins a les 21 hores els divendres i els dissabtes. A més, el servei comptarà amb un magatzem cedit pel consistori per a la utilització dels negocis.

 

Per la seua banda el tècnic de l’empresa que desenvolupa el projectes, Àlvaro Muñoz, ha explicat que durant el primer mes i com a període de proves, les compres només es podran fer per a Alzira i els seus voltants i posteriorment estaran disponibles per a la Província, Comunitat i Espanya. En estos casos les despeses d’enviament seran addicionals. A més ha comentat que la plataforma està viva i contínuament es treballa en millores i actualitzacions per a millorar l’experiència de compra. Un exemple és la incorporació de la possibilitat de comunicació a través de whastapp entre el client i el venedor.

Subvencions

La plataforma té un cost municipal per als 3 mesos inicials de 39.720 euros, en els quals s’inclouen les despeses de l’implementació i arquitectura de la plataforma online i que no suposa cap cost per al comerç. A partir del quart mes s’estipula una quota màxima per comerç de 50 €, exclusivament per a publicitat en xarxes socials.

Pel que fa al cost municipal que assumix l’Ajuntament d’Alzira, s’ha sol·licitat subvencions a diversos organismes per al finançament del projecte: Cámara de Comerç, dins dels Projectes singulars per a la modernització, FEMP, amb el Concurs d’Idees innovadores al Comerç Minorista, així com a la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

 

La posada en marxa de alziraescomercio.com  ha suposat un procés de digitalització del comerç local i pretén arribar a totes les pimes de la ciutat. Solucions com la digitalització plantegen un escenari necessari per a l’increment de les vendes, la promoció i la visibilitat del comerç local en el seu conjunt. Cal recordar que tots els establiments d’Alzira  poden incorporar-se a la plataforma en qualsevol moment o informar-se del funcionament a través del correu info@alziraescomercio.com