Àngels López (CCOO): «L’Hospital d’Alzira es col.lapsarà si no es reforça l’Atenció Primària»

0
433
Sanitaris del Centre de Salut d el carrer Hort dels Frares d'Alzira

El virus està «descontrolat» i «ja fa temps que existeix transmissió comunitària al departament donat que hi han pacients que no sabem on s’han contagiat», son algunes de les reflexions que fa la Delegada de Personal de CCOO, Àngels López, que exercix de sanitària al Centra de Salut I d’Alzira.

López considera que «no s’ha donat a temps el necessari suport a l’Atenció Primària i si no la reforcem prompte l’Hospital es col.lapsarà».

De 1000 a 1500 PCR diaris

Al Departament de Salut de la Ribera estan fent-se entre 1000 i 1500 proves PCR diàries, però sembla no ser suficients donada la magnitut que està agafant els últims 15 dies l’expansió de la pandèmia.

La sanitària sindicalista d’Alzira avisa que «estem en el camí de tornar al principi de l’epidèmia i, fins i tot, podem acabar igual o pitjor». Qüestió que atribuix a «que es va fer molt ràpidament el Pla de Desescalada, fins el punt de passar en poct de temps de no eixir al carrer a anar habitualment de festa».

Més rastrejadors

Considera que feren falta «més rastrejadors al principi per tal de detectar a temps els positius de coronavirus, perquè els contagiats que van a l’Hospital ja son casos greus».

A hores d’ara ja no hi han en Urgències pacients pel corredor del servei d’Urgències en aprofitar-se els 13 llits de la nova planta d’Hospitalització de Dia. Ara bé augura que «d’açí a un mes seran insuficients» en incrementar-se a l’hivern els malats de grip, de neumonia i d’altres patologies que proliferen amb el mal oratge.

Hivern molt dur

López es pregunta «en quines condicions arribaran als nadals?» en considerar que «venen mesos molt durs» i per això reclama a la conselleria de Sanitat que «reforce l’Atenció Primària, que instal.le una carpa, provisionalment, per a descongestionar les Urgències» i que la gent «es responsabilitze i isca de casa sols per al que es imprescindible».

Qualifica com «bona notícia» l’ampliació d’Urgència prevista per la direcció de l’Hospital en tres mesos, fet que permetra comptar amb dos circuits separats; un exclusiu per als malalts de Covid 19 i l’altre per a la resta de patologies.

Àngels López aconsella als veïns de la Ribera que facen «grups bambolla» i avisa que «els llocs tancats sense ventilació son com una bomba de rellotegira».

Riberaexpress