El carril Alzira-Amcor ja és utilitzat per ciclistes i vianants

0
322
Un corredor en el carril Alzira-Amcor este matí
  • Este ciclista un dels primers en aprofitar la nova via alternativa a la CV-50

    El carril per a bicicletes i vianants que unix Alzira amb la rotonda de l’empresa Amcor, paral.lel a la carretera (CV-50) de Tavernes, estarà culminat durant la pròxima setmana, encara que alguns corredors ja han aprofitat estos dies el nou trajecte.

Les obres van començar el passat mes de novembre de 2019 i van haver de parar-se, amb motiu de la pandèmia.

Més de 200 arbres

El trajecte, d’uns 2 km de llargària, compta amb jardineria i un total de 210 arbres que actuen com a mitjana per a separar la zona de vianants de la zona condicionada per a bicicletes.

Amb este projecte, construït per la conselleria d’Obres Públiques, es dota d’una nova forma d’accés al polígon industrial per via ciclista i s’atenen així les necessitats mediambientals pròpies dels nostres temps en matèria de mitjans de transport ecològics per a l’accés a les àrees de treball.

En l’actualitat, l’únic mitjà disponible que permet l’accés al polígon industrial des d’Alzira és el trànsit rodat a través de la redona situada enfront de l’empresa Amcor que dona accés a la ciutat, on es creuen la CV-50 i la CV-572 procedent de Carcaixent. Amb estes obres es dota el polígon industrial d’una nova forma d’accés per via ciclista, per tal d’atendre així les peticions que feren a l’Ajuntament d’Alzira junt els comités d’empresa de les dues empreses ubicades en esta àrea industrial  i també facilitar la mobilitat no motoritzada dels treballadors.

El nou carril bici, situat al quilòmetre 18 de la CV 50, a més, enllaça amb el que discorre entre Alzira i Carcaixent paral·lel a la carretera CV-572 i dins de la ciutat, al punt del carrer Fracà, on se substituirà una banda d’aparcament pel carril, fins a la rotonda de l’encreuament amb el carrer Gandia i l’accés al següent polígon industrial. El projecte continuarà el seu recorregut pel carrer dels Campaners, dissenyat amb carril bici bidireccional, una via de circulació de sentit únic i una banda d’aparcament en cordó.

 Dades del projecte

Nom del projecte: Itinerari Carril Bici – Alzira CV5 entre el quilòmetre 18 i el 20.

Promou: Direcció General de Mobilitat del Servei Territorial d’Obres Públiques de València.

Contractista: Elsan-Torrescámara UTE

Pressupost general: 354.162,07 €

Longitud del carril bici: 2.000 metres, aproximadament 500 metres en zona urbana i 1.500 en zona interurbana.