L’Hospital d’Alzira instal.larà una carpa per descongestionar les Urgències

0
605

 

La Direcció de l’Hospital de La Ribera ha tingut en compte la proposta de CCOO i del Personal del Servei de posar una carpa annexa al Servei d’Urgències per a donar una solució imminent  a la congestió actual del Servei d’Urgències i facilitar la separació de pacients i acompanyants amb patologia respiratòria i la resta de pacients amb altres patologies. Mentre es dona una solució definitiva a la massificació del Servei d’Urgències, esta mesura facilitarà que es creen provisionalment els 2 circuits separats de pacients i acompanyants amb patologia respiratòria i la resta de patologies.

Falta de personal

També continua faltant personal, en tot el Departament en general, i en l’Hospital en particular. Durant el cap de setmana passat ha hagut un augment molt important de pacients ingressats amb patologia COVID-19, tant en les plantes com en la UCI, mentre que el Personal d’Infermeria no estava la plantilla completa en algun torn de treball en la UCI.

Des de CCOO considerem que esta falta de personal no sols no pot repetir-se, sinó que deu de reforçar-se, augmentant la plantilla habitual, en les plantes que atenen als pacients amb patologia COVID-19, per a prestar una atenció sanitària de qualitat i amb les màximes condicions de seguretat per als pacients i per als professionals: Plantes, UCI, Maternitat, Urgències…

Reforços

Els reforços de contractació COVID, sols han vingut a demostrar la realitat de les deficiències de la plantilla estructural que portem arrastrant, però a pesar d´aquestos reforços encara continuen moltes plantes i serveis treballant per baix del personal recomanable, situació que es veu agreujada quan no es substitueixen les absències de manera immediata per lliurances, permisos, o baixes.  Tampoc és pot continuar utilitzant el personal de la 1 central per a cobrir les necessitats estructurals d´altres serveis, i aquesta planta deu de complir de manera permanent el paper que té assignat, com ja hem demanat en  reiterades ocasions.

Per últim, i no per això menys important, davant de l’augment d’amenaces i agressions físiques que estan produint-se cap al personal en els Centres Sanitaris, tant presencials com en xarxes socials, telefòniques i agressions  físiques, com la que es va produir la setmana passada a una Infermera en el Servei d’Urgències, li hem demanant a l’Administració que es prenguen mesures per evitar que continuen havent agressions i amenaces als professionals i que es faça una campanya de divulgació per a que la ciutadania siga coneixedora de la situació sanitària preocupant i delicada en la que ens troben i que els Sanitaris no podem continuar treballant en una pressió més, com és l’agressivitat verbal i física de pacients i acompanyants.

Cal explicar que donem la millor assistència possible en els mitjans personals i materials en les que comptem i l’Administració ha de ficar més recursos personals i materials, per evitar que continuem produint-se estes situacions tan desagradables, que posen en perill la integritat física i psicològica dels professionals.

Carpes annexes

Confiem en la instal·lació immediata de la carpa en el Servei d’Urgències de l’Hospital de La Ribera i hem demanat que es posen també carpes annexes en els Centres Sanitaris del Departament de La Ribera per a facilitar la separació de pacients amb patologia respiratòria, realitzar la presa de mostres de PCR i la vacunació antigripal a la població, per assegurar que es manté la distància interpersonal de 1.5 metres.

I esperem que es reforcen les plantilles, es cobrisquen totes les faltes de personal i que  s’incrementen les mesures informatives a la població sobre les limitacions que tenim els professionals i es dote de personal de seguretat, per evitar que continuen les amenaces i agressions al Personal Sanitari.

 

MªJosé Masiá Bono

Delegada Sindical de CCOO