Els tres incendis d’Alzira es produiren anit entre les 22 i les 22:45 hores

0
428
L'incendi del pont de l'Estret junt a la carretera, igual que els altres dos focs

Els tres focs sorgits anit al terme d’Alzira es produiren en tan sols trres quarts d’hora de diferència; el primer a les 21:55 al Xavegó, concretament al camí de l’hort de Pasiego, el segon junt al camí de la Gossera en la part posterior de l’Hospital de la Ribera i el tercer en el barranc de l’Estret junt a l’antiga carretera front a l’abocador.

Els incendis tenen com a modus operandi comú que foren provocats junt a un camí o carretera i que els botarien amb una mistera i paper aprofitant el vent de ponent que bufava en aquells moments.

Els més perillosos segons Medi Ambient i el Vacif foren, el del Xavegó i el de l’Estret davant la proximitat de les urbanitzacions del Racó de les Vinyes i de les Valletes de Gall respectivament. Afortunadament només ha cremat que matolls davant la ràpida intervenció de bombers d’Alzira i Aiora, de brigades forestals i dels voluntaris del Vacif.

El mateix modus operandi

Les característiques dels tres focs conduixen a que foren provocats per un piròman que este estiu ja va actuar en muntanyes pròximes com les de Llaurí i Favara.

Una brigada de Divalterra s’ha desplaçat este matí fins el pont de l’Estret per refrescar la zona cremada davant el perill que revife pel vent de ponent que bufa amb certa força en les primeres hores d’este dilluns.

La Policia Nacional va intensificar la vigilància, especialment als paratges de la Murta i la Casella a instàncies de l’alcalde d’Alzira Diego Gómez, per tal d’evitar noves accions del pressumpte piròman.

El regidor de Medi Ambient, Pep Carreres, ha manifestat este matí que «afortunadament no hem de lamentar un incendi greu, tot i les condicions meteorològiques que marcaven risc extrem d’incendi pel fort vent. S’han cremat matolls encara que en sol forestal. La zona del Xavegó ha estat la més afectada, encara que el que més ens va preocupar va ser el de l’Estret, donada la proximitat a la zona forestal».

Carreres ha afegit «com sempre hem d’agrair el gran treball dels cossos de seguretat i dels nostres voluntaris del VACIF que són essencials per la seua immediatesa”.

Risc extrem d’incendis

Cal recordar que, encara que estem en tardor, en les últimes setmanes hem estat en repetides ocasions en preemergència roja d’incendi forestal. De fet, el Centre de Coordinació d’Emergències ha decretat el nivell de risc extrem per risc d’incendi per a hui dilluns 26 d’octubre pràcticament a tota la Comunitat.

En estes condicions està prohibit fer qualsevol tipus de crema agrícola, queda suspés qualsevol permís previ que s’haguera autoritzat, el paratge natural de la Murta està tancat i a la Casella, restringit.