El corredor d’Algemesí Jaume Masiá torna a guanyar i ja és quart en Moto3

0
296
Jaume Masiá

El corredor d’Algemesí, Jaume Masiá, que ja va guanyar la setmana passada en aquest mateix circuit de MotorLand Aragó, ha vençut aquest diumenge en el Gran Premi de Terol de Moto3, mentre que el seu compatriota, Albert Arenas, va ser quart, augmentant el seu avantatge a 19 punts en el Mundial de la categoria.

Després d’una carrera en la qual el podi es va jugar en les dues últimes corbes, Masiá (Honda) va superar als dos japonesos, Ayumu Sasaki (KTM) -que aconsegueix el seu primer podi en el Mundial als seus 20 anys i en la seua 4a temporada en la categoria- i Kaito Toba (KTM).

En la classificació del campionat mundial, el líder Albert Arenas, augmenta un poc més el seu avantatge sobre el segon, el japonés Ai Ogura (Honda), que va ser 9é aquest diumenge mancant tres carreres per disputar-se.

El pilot nipó, en canvi, veu acostar-se a un sol punt a l’italià Celestino Vietti (KTM), 5é en el GP de Terol i 3r en el Mundial.

Masiá, per part seua, es fica en el top 5, amb un quart lloc a 24 punts del líder, però, sobretot, a cinc punts de la 2a plaça.

«Estic molt content. Aquestes dues victòries consecutives em fan molt feliç», va dir Masiá, afegint que «tenia molta pressió pel campionat després de la meua victòria de la setmana passada. Hui va ser més difícil perquè el ritme va ser més elevat, sobretot el de les KTM en les rectes. Vaig aplicar la mateixa estratègia, però no va ser fàcil».

Guanyar diumenge passat havia fet de Masiá el 100é vencedor en un Gran Premi per a Honda. Aquest segon èxit consecutiu dóna a la marca la seua 800a victòria comptant totes les categories des de 1961.

La pròxima carrera, el GP d’Europa en el circuit Ricardo Tormo de València, a Espanya, està prevista per al 8 de novembre.

— Classificació del GP de Terol de Moto3 en el circuit de MotorLand Aragó (5,077 km) aquest diumenge:

1. Jaume Masiá (ESP/Honda) les 19 voltes en 37:44.602 és a dir 153,3 km/h de mitjana.

2. Ayumu Sasaki (JPN/KTM) a 0.051

3. Kaito Toba (JPN/KTM) a 0.152

4. Albert Arenas (ESP/KTM) a 0.296

5. Celestino *Vietti (*ITA/KTM) a 0.331

— Classificació del campionat del món després de 12 carreres de 15:

1. Albert Arenas (ESP/KTM) 157 *pts

2. Ai Ogura (JPN/Honda) 138

3. Celestino Vietti (ITA/KTM) 137

4. Jaume Masiá (ESP/Honda) 133

5. Tony Arbolino (ITA/Honda) 121