Un incendi intencionat en una tenda de motos obliga a evacuar 70 vivendes d’una finca d’Alzira

0
1577
La finca sinistrada a primera hora d'este matí
El foc ha socarrat totes les motos de l’exposició
Els bombers han sofocat l’incendi al voltant de les 5 de la matinada

Un incendi provocat, al parèixer, pels lladres que intentaven robar esta matinada en un establiment de venda de motos ha obligat a evacuar als veïns de les 70 vivendes de dos blocs d’una finca situada al carrer Teresa Redal d’Alzira.

Els fets han ocorregut a les 4:10 hores de la matinada, segons revetla un veí, Andrés, que al escoltar unes explosions era el primer en eixir de la seua vivenda amb la seua dona, dos fills de curta edat i una mascota. Andrés comentava este matí a Riberaexpress a les portes de l’edifici afectat la seua experiència; «en principi he escoltat com una explosió i he mirat al desllunat, però tot seguit davant la segona explosió m’he asomat al balcó i he vist la columna de fum que pujava per la façana. Immediatament hem eixit tota la família al nostre replanell del quart pis i he temut per la vida, sobre tot, del menut davant la intensitat de la fumaguera, però conforme anavem baixant era menys densa i així hem pogut arribar a la porta. En eixos moments continuaven produïnt-se explosions al meu parèixer provocades pels dipòsits de les motocicletes de l’establiment».

Ràpidament arribaren efectius de la Policia Local i Nacional que cridaren a la resta a veïns a abandonar ràpidament els seus habitatges davant la important fumaguera que produïen les motos de la tenda, ubicada junt a la Cantina del You, front a l’Avinguda de la Ribera. Mentre els bombers del parc d’Alzira sofocaven ràpidament el foc i permitien que unes dos hores després pogueren tornar els primers residents a les seues vivendes.
Quatre policies ingressats per inhalació de fum
En la intervenció dos agents municipals i dos de la Policia Nacional han hagut de ser ingressats a l’Hospital de la Ribera per inhalació de fum. També s’ha atés un veí al mateix lloc dels fets per part de l’equip mèdic de l’ambulància present. Els agents policials s’han recuperat a mitjan matí després de ser atesos al centre hospitalari d’Alzira.

La rapidesa de l’actuació ha estat vital perquè l’intens fum, que ha mascarat tota la façana, no asfixiara als veïns que, en  la seua pràctica totalitat, es trobaven dormint a eixa hora de la matinada.

Agraïment al veïnat

La regidora de Seguretat Sara Garés ha declarat este matí que “hem d’agrair la ràpida intervenció dels agents que han fet possible que tot el veïnat haja pogut eixir sense problema. Cal reconéixer el dur treball que porta a terme la nostra policia per a salvaguardar-nos i vetlar per la seguretat dels alzirenys i alzirenyes. En estos moments desitgem la ràpida recuperació dels companys i traslladem també l’agraïment al veïnat per la seua col•laboració, que una vegada més ha estat essencial per a l’èxit d’esta intervenció”.

A hores d’ara la Policia Científica ha encetat la investigació que esclarirà les causes que han motivat l’incendi.