La Ribera ha vacunat contra la grip a més de 1.500 usuaris de residències de la comarca

0
334

Primers 15 dies de la campanya 2020-2021 

 

  • El Departament de Salut ha aconseguit ja l’objectiu marcat de vacunar a més del 75% dels residents d’institucions tancades

 

  • En dues setmanes, el Departament de la Ribera ha vacunat a més de 13.000 persones pertanyents als grups de risc

 

  • Els alts nivells de vacunació estan sent possibles a la implicació i treball desenvolupat, principalment, pels professionals d’Infermeria d’Atenció Primària

 

El Departament de Salut de la Ribera ha vacunat contra la grip a un total de 1.520 usuaris de residències de la tercera edat de la comarca, des que s’iniciara la campanya 2020-2021, el darrer 5 d’octubre.

 

D’esta forma, el Departament de la Ribera ha superat ja l’objectiu establit per la Conselleria de Sanitat de vacunar el 75% dels residents d’institucions tancades.

 

“Es tracta d’un grup de risc en el qual el fet de contraure una grip pot derivar en importants complicacions de salut i que és especialment vulnerable per la situació de pandèmia de coronavirus que estem vivint”, han assenyalat des de la Direcció d’Infermeria del Departament de Salut de la Ribera.

 

Prop de 2.000 professionals sociosanitaris

 

Junt amb això, durant les dues primeres setmanes de la campanya de vacunació, el Departament de Salut també ha vacunat contra la grip a prop de 2.000 treballadors sociosanitaris, un 16,5% més que durant tota la campanya de vacunació 2019-2020.

 

Estos alts nivells de vacunació estan sent possibles a la implicació i treball desenvolupat, principalment, pels professionals d’Infermeria d’Atenció Primària i són fruit de les actuacions que el Departament de Salut de la Ribera ha realitzat per a difondre la campanya de vacunació i fer-la accessible als grups de risc de la comarca. Tot això, en col·laboració amb les direccions dels centres sociosanitaris i els seus professionals.

 

En este sentit, durant les dues primeres setmanes de campanya s’ha vacunat a un total de 13.018 persones pertanyents a aquests grups de risc, dels quals el 60,1% són majors de 64 anys.

 

62.000 dosi de vacuna

 

Per a dur a terme la campanya de la vacunació contra la grip 2020-2021, que està previst que finalitze el 31 de gener del pròxim any, el Departament de Salut de la Ribera compta amb una provisió inicial de 61.990 dosi de vacuna remeses tant des de Salut Pública com des del Ministeri de Sanitat.

 

Per a facilitar l’accés als ciutadans de la Ribera a la vacunació, des del Departament de Salut s’han remés 60.000 cartes personalitzades a les persones majors de 64 anys –el grup de risc més important- indicant-los data i hora per a vacunar-se en el seu centre de salut.

 

Junt a este grup de risc, la vacunació contra la grip també està recomanada en malalts crònics cardiovasculars o respiratoris, malalts renals, immunodeprimits, diabètics o amb obesitat mòrbida. Així mateix, s’inclouen dones embarassades, persones que cuiden a uns altres que pertanyen a algun grup de risc, i xiquets i adolescents, d’entre 6 mesos a 18 anys, que reben tractament prolongat amb àcid acetilsalicílic, per la possibilitat de desenvolupar una síndrome de Reye.

 

Si una persona inclosa en un dels grups de risc on és recomanable la vacunació no rep la seua carta personalitzada per a vacunar-se, pot sol·licitar cita per a fer-ho a través de l’app GVA + Salut i per Internet a través de la pàgina web de la Conselleria de Sanitat (www.san.gva.es).