Igualtat investiga els 26 contagis de la residència la Llum de Carlet amb 6 hospitalitzats

0
432
Residència La Llum de Carlet

Estabilitzat el brot de coronavirus a la Residència La Llum

El 80% dels afectats de la residència son asimptomàtics

La conselleria d’Igualtat investiga quina part del protocol ha fallat

La consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha informat hui que el seu departament està investigant el brot de covid-19 en el centre de discapacitats psíquics La Llum de Carlet, després de confirmar-se el contagi de 26 dels seus 32 usuaris i de quatre treballadors del centre, el 80% asimptomàtics.

Oltra, en declaracions als periodistes ha assenyalat que afortunadament la salut de la majoria dels residents no revist gravetat i que s’investigarà «quina part del protocol ha fallat» perquè s’hagen contagiat tantes persones.

L’Ajuntament de Carlet continua treballant junt amb l’empresa responsable del servei de la Residència La Llum i les autoritats sanitàries per a frenar el brot de la COVID-19 detectat en esta residència de persones discapacitades.

Una residència que porta a terme un exhaustiu pla de contingència que ha permés detectar ràpidament la presència del virus i controlar la situació. L’aplicació de les mesures d’este pla va permetre establir esta possibilitat a través de la detecció de coronavirus en les proves de monitorització que es fan setmanalment. Es tracta d’un control continu en col·lectius organitzats en grups bambolla.

Cada grup bambolla s’agrupa en un mateix tub d’anàlisi i es realitza una PCR al grup. Esta detecció primerenca de la presència del coronavirus ha permés que Salut Pública procedirà de manera immediata a fer PCR individuals als residents i treballadors del centre. Així les coses dijous de vesprada es va confirmar que hi havia 25 dels 32 usuaris afectats i un membre del personal del centre, el 80 % asimptomàtics.

Tot seguit s’aplicaren les mesures previstes en el pla de contingència pel que fa a l’aïllament i la desinfecció. S’aïlla primera planta per a les persones afectades i s’habilita la planta baixa per a les persones no afectades tal com marcava el pla de contingència,  mentre s’aplica el confinament al treballador.

A més de les mesures preventives i higièniques que s’han dut a terme durant tota la pandèmia, es va procedir a la desinfecció de l’edifici i de tot el material, al mateix temps que l’Ajuntament de Carlet col·laborava en la desinfecció dels accessos. A més a més, Salut Pública va medicalitzar la residència, amb l’assistència diària d’un metge i personal sanitari per a dur el control de la situació de les persones afectades, des del mateix divendres.

A hores d’ara, dels 32 usuaris continuen contagiats 26, dels quals 20 són asimptomàtics, tot i que s’han hospitalitzat 6 persones per prevenció, i 4 membres del personal positius.

Cal recordar que des del passat 23 de juliol i com a mesura de prevenció la Residència La Llum va restringir les eixides dels usuaris als seus domicilis i les entrades de les visites A més, tot i que l’Ajuntament de Carlet alçà les mesures extraordinàries que s’aplicaren al municipi el passat 8 d’octubre, per part de la Residència La Llum es va  decidir mantindre les mateixes mesures de restricció d’entrades i eixides.

L’Ajuntament de Carlet confia en el treball i la coordinació entre l’empresa, l’Ajuntament i les autoritats sanitàries, que han treballat des del minut zero de la pandèmia per mantindre un estricte control de la situació. De fet, este brot s’ha detectat de forma primerenca i s’han aplicat les mesures immediatament encara que es tractava d’una majoria de casos asimptomàtics, ja que són persones molt vulnerables.

Des de l’Ajuntament de Carlet es continuarà treballant de manera conjunta per a eradicar este brot, junt amb l’empresa, les autoritats sanitàries i les famílies, que han sigut informades des del primer moment de la situació.