L’Hospital d’Alzira diagnosticà més de 200 nous casos de càncer de mama en 2019

0
417
El Dr José Miguel Cuevas atenent a una pacient

Dia Mundial Càncer de Mama

 

  • El centre sanitari d’Alzira compta amb índex de curació en casos de tumor mamari del 84%

 

  • Més de 37.000 dones d’entre 45 i 69 anys participen anualment, en la Ribera, en el Programa de Detecció Precoç del Càncer de Mama

 

 

L’Hospital Universitari de la Ribera ha diagnosticat un total de 202 casos de càncer de mama l’any 2019. Hui, 19 d’octubre, se celebra el Dia Mundial d’esta malaltia.

 

Amb motiu de la celebració d’este Dia Mundial, el cap del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital de la Ribera, José Miguel Cuevas, ha recordat que “es calcula que 1 de cada 8 dones patirà un càncer de mama al llarg de la seua vida, una patologia que comporta importants repercussions físiques i psicològiques en les dones que la pateixen”. De fet, el de mama, és el tipus de tumor més freqüent entre la població femenina de la comarca.

 

“No obstant això, -ha continuat Cuevas- malgrat la seua alta incidència, estem aconseguint unes elevades taxes de supervivència en esta mena de tumor degut, fonamentalment, a l’avanç de la tecnologia diagnòstica i terapèutica, la prevenció a través de l’assumpció d’hàbits de vida saludable i els programes de garbellat o cribratge que desenvolupa la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública”. En este sentit, cal destacar que l’Hospital de la Ribera compta, en l’actualitat, amb un índex de curació del 84% en casos de càncer de mama.

 

Junt a l’elevat índex de supervivència, l’Hospital de la Ribera conserva, a més a més, el pit de la pacient en 3 de cada 4 intervencions quirúrgiques de càncer de mama que du a terme, una xifra que, segons ha assenyalat el cap d’Oncologia Mèdica de la Ribera, “és possible gràcies a la detecció de la malaltia en fases cada vegada més precoces, la qual cosa millora el pronòstic i la qualitat de vida de les dones afectades”.

 

En este sentit, més de 37.000 dones d’entre 45 i 69 anys de la comarca de la Ribera participen, anualment, en el Programa de Detecció Precoç del Càncer de Mama, que du a terme el Centre de Salut Pública d’Alzira, amb l’objectiu de detectar precoçment qualsevol sospita de tumor, fins i tot abans que este siga palpable. Del total de mamografies estudiades, este Programa troba sospita de lesió de la mama en 5 de cada 1.000 dones.

 

Pel que fa a la prevenció, per a Cuevas, “l’assumpció d’hàbits de vida saludable, com mantindre el pes adequat, evitar el consum d’alcohol i realitzar activitat física diàriament, pot reduir entre un 33% i un 50% el risc de patir un càncer de mama”.