Alzira ampliarà el mirador del Xúquer amb una barana de 80 metres

0
586
Espai on s'instal.larà la nova barana a partir del balcó del Xúquer
El mirador del Xúquer en la confluència amb el barranc de la Casella

L’Ajuntament d’Alzira té previst ampliar, en breu, el Mirador del Xúquer, amb la instal.lació d’una barana de ferro corten en direcció al barranc de la Casella.

Este material demostrà la seua consistència, en soportar la caiguda d’un hom sobre un dels balcons durant els forts vents del passat dia 8, segons apuntens fonts de Medi Ambient. La nova barana, d’uns 80 metres de llargària, preten donar «major seguretat» als visitants del mirador en el tram de la desembocadura del barranc de la Casella en el riu Xúquer.

El consistori invertirà en la seua instal.lació un total de 20.578€ procedents del Pla d’Inversions de la Diputació de València. Esta quantitat estava inclosa, en principi, en la fase I de la finalització de la Via Verda, obra també finançada, a través de la Mancomunitat de la Ribera Alta, pel Programa Operatiu FEDER gestionat per l’IVACE.

Com que les condicions i termes de la concessió de l’ajuda es troba l’obligatorietat d’iniciar els procediments de contractació de les actuacions objecte d’ajudes en un termini màxim de 6 mesos, els quals finalitzen este mes d’octubre de 2020.
I tenint en compte que, segons Medi Ambient, per a poder contractar les obres incloses en el Pla d’Inversionsde la Diputació de València, és necessària la supervisió i aprovació prèvia del projecte executiu i que la contractació de les obres s’ha de realitzar ara en d’octubre, «no existeix temps material per a poder aprovar el projecte per part del serveis tècnics de la Diputació de València».

Així este canvi ha propiciat ampliar el balcó del Xúquer ubicat en la confluència amb el barranc de la Casella.