Som Alzira dona cobertura a 417 famílies i 580 xiquets en situació vulnerable

0
256
Marina Mir i Diego Gómez

Serveis Socials presenta la memòria econòmica de l’actuació Som Alzira

  •  

La Regidoria de Serveis Socials ha presentat l’informe justificatiu en matèria econòmica sobre l’actuació Som Alzira. Mitjançant este programa d’alimentació social, l’Ajuntament ha atés 580 xiquets i xiquetes entre alumnat escolaritzat a Alzira amb una beca de menjador de 20 punts i famílies derivades per prescripció directa de l’Àrea de Serveis Socials. La cobertura suposa un total de 417 famílies de la ciutat que han rebut la targeta moneder de pagament

 

El caràcter excepcional que presenta la situació actual perjudica les economies familiars i suposa la necessitat d’implementar este tipus d’accions extraordinàries per a la protecció social a totes aquelles persones vulnerables. Amb la finalitat de fer un seguiment d’estes accions extraordinàries s’ha autoritzat la constitució d’una unitat de gestió, tècnica i administrativa constituïda per dos educadors-tècnics, una integradora social i una administrativa (Pla d’Ocupació Social).

Gestió responsable

En paraules de la regidora responsable de l’àrea, Marina Mir, “Des de Serveis Socials s’ha elaborat este informe que parla d’una gestió feta amb responsabilitat i ètica explicant la inversió dels fons i donant a conéixer tots els detalls. Vull agrair la gran tasca feta des del departament i les entitats col·laboradores i remarcar el bon funcionament al llarg de tota l’actuació”.

 

La memòria reflectix l’absència d’incidències significatives, així com la distribució de les ajudes segmentada en funció de diferents criteris poblacionals, el repartiment de quantitats al llarg dels dos mesos d’estiu, el tipus de productes adquirits, o les quantitats que no han estat efectivament abonades o que han sigut retornades per Consum.

 

Com ja es va explicar en la presentació de Som Alzira, cogestionat amb l’entitat Consum S. Coop. Valenciana, l’emissió de les targetes ha estat gratuïta i a més suposa un retorn a l’Ajuntament de l’1,25% del volum de facturació en format de vals de menjar, que s’assignaran a entitats socials municipals vinculades a l’àmbit de la infància i de l’adolescència.

 

La intensitat de cobertura de Som Alzira s’ha determinat d’acord amb les necessitats valorades, situant-se en 50 euros al mes per xiquet/a de cada unitat familiar durant els mesos de juliol i agost. Les targetes s’han recarregat automàticament, en els terminis i import establits a proposta de l’Ajuntament i entre les famílies beneficiàries que consten en els registres interns de Serveis Socials. En darrer lloc, la informació detallada dels productes adquirits a través del denominat “Informe de Traçabilitat” òbviament exigix un control d’ús responsable d’estes targetes.