Carlet aposta per una Fira de la Coca Saginosa virtual

0
313

L’Ajuntament fomentarà el consum del producte local amb bons per a comprar als forns durant l’última quinzena d’octubre

El mes d’octubre continuarà sent el mes de la coca de sagí a Carlet, tot i que la pandèmia impedirà reunir a l’Avinguda els forners de la població en la fira de la coca saginosa carletina, que arribaria a la seua quarta edició. Enguany, l’Ajuntament de Carlet proposa una edició en línia de la fira, una fira participativa i creativa amb la presentació d’un concurs de microrelats i receptes.

 

A partir de dilluns, s’enceta la Fira de la saginosa en línia, amb el propòsit d’omplir les xarxes d’este producte local, i ho farà a través d’un concurs en el qual es pot participar per una doble via. D’una banda, es pot participar amb un microrelat d’un màxim de 10 línies en què la coca saginosa siga un element substancial de la narració.

 

D’altra banda, també es proposa un concurs de receptes de plats relacionats amb la coca de sagí carletina. El fet que la coca de sagí siga un producte que es compra als forns de Carlet no lleva que s’acompanye d’altres productes per a menjar-se-la, o que s’utilitze com a condiment essencial de plats més elaborats. Per això el concurs de receptes pretén difondre com es mengen la coca de sagí els carletins i les carletines.

 

INTEGRACIÓ DEL FORNS

 

Per tal d’integrar els forns i que continuen sent el protagonistes de la Fira, l’Ajuntament incentivarà la participació en ambdós concursos amb el repartiment de vals de 10 euros per a consumir als forns locals per als 100 primers participants en el concurs de microrelats i receptes. D’altra banda,  la Regidoria de Comerç també promocionarà els forns amb l’elaboració d’un espot publicitari per a cada forn que elabora este producte local.

 

El regidor de Comerç, Bernat Nogués Soldado recalca que «si no estiguérem vivint un any tan desagradable, estaríem a punt d’encetar la quarta edició de la Fira de la Coca Saginosa de Carlet. Tots comprenem que no podem fer actes massius i les tres edicions de la coca han estat un gran èxit respecte a l’afluència de públic. Enguany es podia quedar la celebració simplement en el record de la fira, però no ens volem resignar i farem una fira virtual amb la presència dels nostres forns a les xarxes durant el que resta del mes d’octubre.