La conselleria de Sanitat aplica mesures extraordinàries a Guadassuar a partir d’esta mitjanit

0
322

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha anunciat l’adopció de «mesures execpcionals i més restrictives» a partir de la pròxima mitjanit en els municipis amb més transmissió comunitària com és el cas de Guadassuar, on als 33 positius del brot d’ahir cal afegir altres de 3 casos detectat hui.

En Guadassuar, així com en Elx, Orihuela i Onda, es limita el nombre de persones que es poden reunir: un màxim de 6 persones a Guadassuar, Elx, Orihuela i fins a deu a Onda. Aquestes reunions estan limitades tant en l’espai públic com en l’àmbit privat, excepte en el cas dels qui convisquen en la mateixa llar.

En aquests quatre municipis, es limita a més l’aforament en activitats com a enterraments i vetles, i en llocs de culte fins al 50-60%.

Les mesures tenen una vigència d’aplicació de 14 dies naturals des del dia de la publicació de la resolució
MESURES
Màxim 6 persones en reunions de caràcter familiar i/o social, tant en públic com en privat, excepte en el cas de persones convivents
Establiments d’hostaleria i restauració:
– Interior del local i terrasses al 50% d’aforament
– No podran superar les 6 persones a les taules, i amb una distància d’1,5 m. entre cadires de diferents taules
– Tancament dels establiments: a les 23:00 h, sense que puguen acceptar comandes a partir de les 22:00 h.
Els establiments i locals comercials hauran de reduir al 50% el seu aforament, així com també els establiments de jocs i apostes.
Vetlatoris de 25 persones (espais oberts) o 15 (espais tancats) i soterraments un màxim 15 persones. més la persona que exercisca el culte o ritu.
 Trobades, reunions de negoci, conferències d’entitats tant públiques com privades, no podran superar 50% d’aforament
Les restriccions per als centres de persones majors i persones amb discapacitat cal consultar-les al complet en la resolució de Conselleria.