Llocs emblemàtics d’Alzira il.lustren els primers calendaris de butxaca 2021

0
204

 

La Regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Alzira ha realitzat la primera edició de calendaris de butxaca per al 2021, per a la qual s’han utilitzat quatre imatges diferents de racons emblemàtics de la nostra ciutat.

 

Les instantànies escollides mostren el passat i present d’Alzira: el passat àrab amb els arcs islàmics dels segles XI-XII que podem admirar a les restes de muralles de la plaça del Mercat; la torre dels Coloms del monestir de Santa Maria de la Murta, un cenobi del qual hi ha documentada la seua data d’inici, l’11 de febrer de 1401, i que podem visitar en el majestuós paratge municipal de la Murta.

Els casalicis dels Sants Patrons, datats en 1717, l’únic vestigi que queda en l’actualitat del que fora port de Sant Bernat, desaparegut en la passada dècada dels 60. I per últim, la part més moderna de la ciutat representada per la plaça més emblemàtica cèntrica de la ciutat, la plaça Major, que concentra bona part de l’activitat social d’Alzira i que en la dècada dels 80 va ser remodelada per a convertir-se en el que és hui en dia, un espai ampli per al gaudi dels alzirenys.

 

“Amb l’edició d’estos calendaris de butxaca hem volgut plasmar a través d’imatges alguns dels elements distingits d’Alzira, encara que hi ha molts més que poden vores reflectits en pròximes edicions”, segons Isabel Aguilar, regidora encarregada de l’àrea de Turisme.

 

Aconseguir qualsevol dels exemplars és tan senzill com passar per l’oficina de turisme de la plaça del Regne, “on podran es podran arreplegar els calendaris de butxaca des del dimarts 20 d’octubre fins que s’esgoten les unitats que hi ha disponibles”, ha matisat la regidora.