Alzira dona el tret d’eixida dels Premis Literaris amb les campanyes d’aparadors i menús

0
200
El regidor de Cultura Alfred Aranda

 

Els Premis Literaris Ciutat d’Alzira (PLCA) arriben a la 32 edició, i com tots els anys, l’Ajuntament d’Alzira i Edicions Bromera organitzem diverses activitats complementàries com els Aparadors Literaris i els Menús Literaris, que fan de la nostra ciutat un punt de trobada per a totes les persones que estimen la nostra llengua.

El regidor de Cultura, Alfred Aranda, i el tècnic del Serval, Jordi Giménez, han visitat els quaranta-cinc establiments d’Alzira que participen en la campanya dels Aparadors literaris, amb la qual els establiments donen visibilitat a les obres guanyadores del certamen al llarg de la seua història. Per la seua banda, l’Ajuntament d’Alzira obsequia els comerços participants amb una peça de ceràmica creada per a l’ocasió pel ceramista Jaime Romero i d’uns bolígrafs, acompanyats de dos llibres guardonats en les últimes edicions dels PLCA, oferits per Edicions Bromera. Estos elements estan exposats als aparadors i contribuïxen a donar difusió als premis i a les jornades culturals.

A partir de dijous dia 22, comença la campanya Els menús literaris, dirigida als hostalers d’Alzira. Diversos restaurants posen a disposició dels comensals un menú literari amb plats que juguen amb els títols de les novel·les guardonades estos anys. Els clients que tasten un d’estos menús s’emportaran un llibre de regal, obsequi de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura.

Els restaurants participants són: Tasca Camí Vell, El Caramelito, Attic, Casa Blava i Urban Lloc.

Alfred Aranda vol agrair l’excel·lent acollida que ha tingut les campanyes dels Aparadors i dels Menús per part dels comerciants i dels hostalers que col·laboren en la promoció dels PLCA i l’ús del valencià. “Continuem oferint cultura segura en cadascuna de les activitats previstes en esta trobada. “És una satisfacció, comprovar  l’alta participació en el certamen d’enguany, amb més de 300 obres presentades. Sembla que la pandèmia no ha afectat la producció literària i això demostra la gran acceptació i prestigi que tenen els PLCA en tot el nostre àmbit lingüístic”.

La setmana pròxima comencen les Jornades Culturals “Explorant el planeta”: quatre conferències que es podran seguir en streaming a les xarxes socials així com en format presencial amb aforament limitat a la Casa de Cultura. L’acte de lliurament dels premis és el 13 de novembre, a les 19 h a la Sala Rex Natura, presentat per l‘actriu Iolanda Muñoz. L’acte s’ajustarà a les mesures de seguretat que implica la situació sanitària actual.